Galundo Tenvulance: Lunar Eclipture

Uit Japan bereikt ons de vrij jonge band Galundo Tenvulance. Het land van de rijzende zon is eerlijk gezegd voor ons niet bepaald de hoofdleverancier van zware metalen maar dat neemt niet weg dat er op tijd en stond toch iets uit de lucht komt dwarrelen dat we graag een luisterbeurt gunnen. In 2020 bracht de band een eerste single uit en inmiddels hebben ze twee ep’s op de wereld losgelaten om nu met een full-album op de proppen te komen. Ze vliegen er met andere woorden met een rotvaart in, en dat is ook volledig zoals het album klinkt. Galundo Tenvulance brengt symfonische, melodische death metal / deathcore aan een werkelijk bezeten tempo vanaf de eerste noot. Nog maar best dat de keyboards voor een enigszins kalmerend symfonisch element zorgen want anders zou je helemaal verzuipen in de brute razernij. Maar niet alleen klinkt de band bijzonder furieus, het gitaarwerk klinkt ook bepaald technisch voor zo een jonge band. Kortom, deze Japanners komen aandraven met een beloftevol debuut. Dat ze ongetwijfeld nog hun weg aan het zoeken zijn, staat als een paal boven water maar dat deze kerels één en ander in hun mars hebben eveneens. De elf nummers knallen aan een rotvaart aan je voorbij op amper een veertigtal minuten. Enige opmerking die we hebben, is dat ze de nummers nogal schoeien op dezelfde leest en hoewel ze dus in elk nummer aandacht hebben voor variatie en melodiewijzigingen, is er voor ons aanvankelijk te weinig onderscheid tussen de nummers onderling. Enkele luisterbeurten verder weten we al meer verschil te ontwaren en klinken sommige passages in de richting van Children Of Bodom (als we dan toch ergens iets van een richting moeten geven). De keyboards spelen hierin ongetwijfeld een rol maar evenzeer het vingervlugge gitaarwerk. Afsluiter ‘Mystified Reiteration’ is een ingetogen instrumentaal nummer waarvan we eigenlijk niet goed weten wat ervan te denken. We zijn doorgaans nogal van het principe dat je een plaat best afsluit met een knaller en aan die definitie voldoet het nummer geenszins. Anderzijds vormt het ergens ook wel net door de stijlbreuk een mooie uitloper van een voorts bijzonder opzwepend én episch klinkend album. Alvast in de gaten te houden deze Galundo Tenvulance.

K.H. (70)

Spiritual Beast

Tracklist: 1. Red Raven 2. Crescharis 3. Lifeshaker 4. Leave This Nightmare 5. Solemn Oath 6. My Curse Our Desire 7. Reminiscence Of Vanity 8. Stake My Life 9. Jugulate 10. Therefore I Am 11. Mystified Reiteration