Uada: Crepuscule Natura

Sinds 2014 is het uit Portland, Oregon, USA afkomstige Uada actief in de gitzwarte wereld van black metal. Slechts Jake Superchi (gitaar, vocals) overleefde alle wisselingen in de line-up. Hij laat zich tegenwoordig omringen met Nate Verschoor (bass) en Josh Lovejoy (drums). Met ‘Crepuscule Natura’ is Uada aan een vierde full-album toegekomen. Je krijgt slecht vijf tracks aangeboden, al zorgen die samen wel voor iets meer dan veertig minuten donker en kil geweld. Terwijl we heel melodieuze gitaarlijnen te horen krijgen, kiest Jake voor intens rauwe en ruwe vocalen. Kracht, kilte, dreiging en melodie gaan zo mooi hand in hand en zorgen voor ene intens en beklijvende trip doorheen de gitzwarte wereld van Uada. Dankzij heel wat tempo en ritmewisselingen, en vooral het uitspelen van de contrasterende rauwe stem met de melodieuze gitaarlijnen en de beste wel heel schitterende gitaarsolo’s, weet Uada ons vlot te boeien en te overtuigen. Het tempo ligt meestal vrij hoog, maar ook op dit vlak zorgen de heren voor voldoende variatie zodat je aandacht tijdens hun toch wel lang uitgesponnen nummers zeker en vast niet verslapt. In elk nummer opnieuw eist een melodieuze gitaarsolo steeds opnieuw compleet je aandacht op. We willen daarmee zeker geen afbreuk doen aan de stevige riffs, de uitstekende basslijnen en de machtige drumpartonen, want zonder dat geraamte kunnen stem en gitaarsolo’s niet schitteren. Met ‘Crepuscule Natura’ zorgt Uada in ieder geval voor een knap nieuw full-album die niet zal misstaan in veel (melodic) black metal collecties.

Luc Ghyselen (84)

Eisenwald Eisen 225

Tracklist: 1. The Abyss Gazing Back 2. Crepuscule Natura 3. The Dark (Winter) 4. Retraversing The Void 5. Through The Wax And Through The Wane