Overthrow: Ascension Of The Entombed (ep)

Overthrow is een Brits thrash metal gezelschap dat sinds 2011 actief is. Met ‘Ascension Of The Entombed’ is men – Jay White (gitaar, vocals) en Scott Lindsay (drums) – aan een tweede ep toe, terwijl er ook reeds een full-album op de markt te vinden is. ‘Ascension Of The Entombed’ telt vier tracks die krachtig en agressief klinken maar ons zeker niet weten te overtuigen. We vinden immers dat de nummers eerder rommelig klinken dan dat ze goed opgebouwd en gearrangeerd worden. Voeg daaraan toe dat we ook al niet vallen voor het stem timbre van Jay en je weet waarom we dit nieuwe werkstuk van Overthrow niet echt als een hoogvlieger beschouwen. Maar goed, misschien slaan we de bal wel volledig mis en is dit werkstuk voor u een “must have” schijfje geworden. Beluister en oordeel dus zelf.

Luc Ghyselen (55)

Redefining Darkness Records REDA 197

Tracklist: 1. Ascension Of The Entombed 2. Lords Of Xibalba 3. Ruptured Nebula 4. Caustic Vengeance (Blindly Driven)