No Escape Fest, 2 september 2023.

Exoto, Serpents Oath, The Curse Of Millhaven, Mask Of Insanity @ Hell, Diest.

Onder de noemer No Escape Fest zorgden vier bands voor een stevig feestje in Hell in Diest. De zaal was goed gevuld en de sfeer zat enorm goed. Vooral de twee laatste bands, Serpents Oath en Exoto, konden op veel bijval vanuit het publiek rekenen. Fotograaf Peter Vangelder was er ook opnieuw bij en zorgde voor volgende fotoreportage.

*Foto’s: Mask Of Insanity*

Mask Of Insanity is afkomstig uit het Nederlandse Lelystad en zorgt sinds 2015 voor een mix van melodic death metal / melodic black metal. Het gezelschap zorgde in 2020 voor een eerste full-album middels ‘Damnation Is Eternal’.

*Foto’s: The Curse Of Millhaven*

Sinds 2012 timmert het West-Vlaamse The Curse Of Millhaven aan zijn muzikale carrière die zich tegenwoordig afspeelt in een muzikale mix van black metal en (melodic) death metal. Deze band zorgde reeds voor twee full-albums en een ep.

*Foto’s: Serpents Oath*

Black metal gezelschap Serpents Oath laat er geen gras over groeien want sinds de opstart in 2020 zorgde dit gezelschap reeds voor twee full-albums. Een derde album wordt nog later dit jaar op de markt gebracht. De heren zorgen keer op keer voor sterke live concerten en dat gebeurde ook nu weer. Dat de temperatuur nog wat extra de hoogte in ging door hun brandende toortsen nemen we er maar wat graag met de glimlach bij.

*Foto’s: Exoto*

Death metal / thrash metal gezelschap Exoto is aan zijn laatste concerten bezig. Zo is dit alvast het allerlaatste in Vlaams-Brabant. De band werd in 1990 opgestart maar kende ook een aantal periode van non-activiteit. Dat belette de band niet om voor vier full-albums te zorgen. ‘The Final Festering’ is daarvan het meest recente en werd eerder dit jaar op de markt gebracht.

Met dank aan Eric Depooter.

Foto’s: Peter Vangelder.