Voor Flanders Deathfest moet je naar Damme.

Op zaterdag 7 oktober kan je in Partyboerderij te Damme terecht voor Flanders Deathfest. De deuren gaan er opeen omstreeks 14u00 en de eerste van zes bands wordt er omstreeks 15u00 op het podium verwacht.

Noord mag de aftrap geven. Dit gezelschap uit het Antwerpse staat voor een muzikale mix waarin we elementen uit progressive metal en alternative metel in ontdekken. In 2020 zorgde de band met ‘One’ voor een eerste full-album.

Virus Inhumanity is afkomstig uit het Limburgse Heusden-Zolder en zorgt sinds 2019 voor een stevige mix van groove metal en death metal. Het gezelschap zorgde ondertussen ook voor twee knappe ep’s: ‘Infectious’ (2021) en ‘Re-Infected’ (2022).

Bone Of Elk, een Nederlands / belgisch collectief, staat dan weer voor een mix van metalcore en melodic death metal. De band werd in 2019 opgestart en zorgde reeds voor twee singles in afwachting van een eerste ep, ‘A Whisper Out Of Range’, die onlangs op de markt werd gebracht. Met frontvrouw Delphine lijkt de band een extra in handen te hebben.

Lost Baron werd in 2014 opgestart en staat voor een mix van sludge, metal en hardcore. Zodoende lijkt het ons, op deze affiche, een beetje een vreemde eend in de bijt als je het ons vraagt. De band zorgde reeds voor twee ep’s en een full-album. Dat laatste, ‘Dark Messiah’, kan je sinds eind vorig jaar aan je collectie toe voegen.

Over Slaughter The Giant, opgestart in 2018, hebben wij van MUSIKA, niets dan lovende woorden over. Hun mix van melodic death metal en melodic black metal vinden we schitterend en die kan je ook terug vinden op de knappe ep ‘Asylum Of Damned’ uit 2019. Nog een stuk beter vinden we dan het eerste full-album van de band. ‘Depravity’ kan je sinds oktober vorig jaar op de kop tikken. En nog beter is het om Slaughter The Giant live aan het werk te zien en te horen, want dan overstijgt de band zichzelf.

Ook When Plagues Collide schatten we bij MUSIKA enorm hoog in. Dit gezelschap werd in de buurt van Aarschot in 2016 opgestart en zorgde eerst nog voor onversneden deathcore. Intussen is de sound wat gewijzigd en spreken we nu eerder over symphonic deathcore. Nadat de band eerder reeds voor een ep en een full-album zorgden, is het nieuwste full-album, ‘An Unbiblical Paradigm’, dat eerder dit jaar op de markt werd gebracht, een stevige aanrader. Maar nog iets indrukwekkender vinden we een live concert van When Plagues Collide.

We denken dat we u hier zes redenen hebben opgesomd om uw ticket voor dit Flanders Deathfest te gaan bestellen. Meer info nodig? Die vind je op https://www.facebook.com/events/s/flanders-deathfest/253337810538009/