Infected Rain, 23 augustus 2023.

Infected Rain, All Hail The Yeti @ DVG Club, Kortrijk.

Midden de week, een gewone werkdag voor velen al hadden sommigen misschien nog wel wat vakantie, een concert meepikken is niet aan elkeen besteed. Toch zagen we dat er op woensdag 23 augustus een pak muziekfans waren opgedaagd in DVG Club te Kortrijk voor de doortocht van Infected Rain tijdens hun “Heyday Tour 2023”.

*Foto’s: All Hail The Yeti*

Maar vooraleer het zover was werden we eerst nog “opgewarmd” door het Amerikaanse All Hail The Yeti een gezelschap dat in 2010 van start ging maar ook al een voorgeschiedenis kent als Yeti die terug gaat tot 2006. De heren hebben ondertussen vier full-albums op de markt en hebben dus een ruime keuze om voor een energieke en beklijvende set te zorgen. Toch bleven we wat op onze honger zitten, want alhoewel het viertal zijn uiterste best deed werd hun set maar matig onthaald. Wij misten begeestering en enthousiasme op het podium, terwijl er ook tussen de nummers door iets te veel ruimte werd gelaten, naar onze smaak dan toch. We gaan zeker en vast niet beweren dat we deze set minderwaardig of slecht vinden, maar we hadden toch op meer gehoopt van een band met al heel wat jaartjes ervaring op de teller.

*Foto’s: Infected Rain*

Wat een verschil in ieder geval met wat Infected Rain voor ons in petto had. Vanaf de eerste tonen kregen we een soort van splinterbom te verwerken die energiek en gedreven werd afgeleverd. Telkens als je dacht dat de band wat op zijn adem zou trappen, kreeg je en nieuwe injectie aan kracht en energie te verwerken. We stonden tussen een pak fans samengepakt als sardientjes in een blikje en genoten dan ook volkomen van de enthousiaste sfeer. De band – onder aanvoering van de charismatische frontdame / vocaliste Elena “Lena Scissorhands” Cataraga – had er duidelijk zin in en zorgde voor een overweldigend feest waar kracht, brutaliteit, energie en agressie samen worden gebundeld in schitterend opgebouwde nummers die stuk voor stuk overtuigen. Drummer Eugen Voluta mept er heel stevig op los en zorgt er samen met kersverse bassiste Alice Lane, ook deze dame heeft een fantastische uitstraling op het podium, voor dat de basis een enorm kracht en groove uitstraalt. Maar zonder de machtige riffs en de schitterende gitaarsolo’s van Vadim “Vidick” Ojog zou Infected Rain niet dezelfde band zijn. Ook hij laat zich niet onbetuigd en zorgt er mede voor dat we eigenlijk ogen te kort komen om alle bewegingen van de band te volgen. Indien je een pak energie kwijt wil, dan is een concert van Infected Rain meepikken een uitgelezen kans. Wij hebben genoten van de eerste noot tot en met de laatste noot.

Met dank aan Lucas Aerbeydt en het complete team van DVG Club.

Tekst en foto’s: Luc Ghyselen.