Asgard Rock & Metal Fest, 30 juli 2023, dag 2.

Asgard Rock & Metal Fest @ festivalterrein, Ramsel-Herselt.

Wat dus eerst als een groot tuinfeest (BBQ met paar DJ sets) met vrienden en familie in gedachten werd gebracht, groeide uit tot een heus tweedaags festival. De eerste editie van Asgard Rock & Metal Fest kreeg een pak regen te verwerken en dat drukte toch een beetje de sfeer en het enthousiasme. Alhoewel …

*Foto’s: Mimi LeBonq / Förbittring*

Er was toch wat minder publieke opkomst. Ligt dit aan het weer of aan het tijdstip (zondag morgen 11u30)? Dat weer hield de eerste twee bands alvast niet om hun ding te doen. Mimi LeBonq zorgt voor een mix van hard rock en stoner rock, terwijl Förbittring zet een sound neer waar hardcore overheerst, maar waar we ook invloeden menen te horen uit melodic death metal en doom.

*Foto’s: Raise Your Fist / Rudlon*

Ook de Kempense bands Raise Your Fist en Rudlon zorgden voor stevige en krachtige sets, al werden die, net als de sets van de eerste twee bands, wat lauw onthaald door de aanwezigen. Die eersten kan je in het vakje metalcore onderbrengen, terwijl Rudlon eerder voor een mix van crossover, metal en hardcore kiest.

*Foto’s: Cathubodua / Incult*

Met Cathubodua – een symphonic metal band met ook wat invloeden uit folk, die voor een epische sound zorgt – zien we dat er meer leven in het publiek komt. Ook wij komen wat dichterbij want de band ontgoochelt ons nooit tijdens live concerten. Incult zorgt dan weer voor old school death metal en kan ons iets minder overtuigen.

*Foto’s: A Goat As Our Shepherd / Killer*

Bij A Goat As Our Shepherd, ook al een death metal band, ontstaat een “modder circle pit”, of hoe moeten we het gaan noemen. De heren waren onlangs nog de laureaat van de “Alcatraz Bash”-finale in Hell. Tijd dan voor Killer, een van de “oudste” actieve Belgische hard rock / heavy metal bands. De regen belette bassist Jakke er niet van om een tochtje over de festivalweide te maken, weliswaar onder een paraplu. Een dikke pluim ook voor de organisatoren die plastic zakken uitdeelden aan het publiek om zich te beschermen tegen de regen!

*Foto’s: Temptations For The Weak / Slagter*

Spijtig van dit slechte weer, want dat zorgde ervoor dat het publiek het toch grotendeels liet afweten voor de twee afsluiters. Maar noch Temptations For The Weak (metalcore), noch Slagter (Slayer cover band), stoorde zich eraan om voor een stevige en krachtige apotheose te zorgen van de eerste editie van Asgard Rock & Metal Fest. Die “die hards” kon je waarschijnlijk mooi uitwringen na zo’n regendag. Krijgen we volgend jaar een tweede editie van dit uitstekend georganiseerde evenement?

Met speciale dank aan Niels en zijn complete team.

Foto’s: Peter Vangelder.