Asgard Rock & Metal Fest, 29 juli 2023, dag 1.

Asgard Rock & Metal Fest @ festivalterrein, Ramsel-Herselt.

Tayena en Niels zijn vorig jaar in september getrouwd. Tijd voor een mooi feestje dachten ze beiden. Een grootse BBQ voor familie en vrienden met een paar DJ-sets. Uiteindelijk werden de ideeën groter en groter. Het tuinfeest met BBQ voor vrienden en familie werd vervangen door een heus festival met tien bands op een dag, want van één dag stapte de organisatie dan maar over op twee dagen. Asgard Rock & Metal Fest is geboren! Dat het terrein reeds bij aanvang sporen vertoont van het slechte weer nemen we er met de glimlach bij. Alhoewel?

*Foto’s: Ranger Cantwell / Subvergence*

Tijdens de sets van de eerste twee bands – Ranger Cantwell en Subvergence – gaat het van regenen naar water gieten. Niet dat de beide bands zich er echt aan storen, want ze gaan voluit. Ranger Cantwell staat voor een mix van hard rock en stoner rock, terwijl Subvergence kiest voor een mix van death metal en deathcore.

*Foto’s: GunsBlaze*

GunsBlaze staat dan weer voor traditional heavy metal. De band uit de buurt van Aarschot zorgde voor een aangenaam klinkende krachtige set. Wegens het feit dat Charkutterie in laatste instantie had afgezegd wegens ziekte van de drummer, speelde elke band wat langer en kon men de soundcheck wat langer houden zodat die tijd vlot werd opgevuld.

*Foto’s: TerraDown / Reformist*

Het Nederlandse TerraDown werd in de buurt van Breda opgestart en zorgt voor een mix van melodic death metal en groove metal, terwijl het ook al Nederlandse Reformist voor zijn versie van modern metal tekent.

*Foto’s: Destroy Humanity / Stung*

Terug Belgisch geweld dan met Destroy Humanity, dat tekent voor een mix van groove metal en metalcore. Stung volgt en zorgt voor een mix van hardcore, thrash metal en crosover.

*Foto’s: Hexa Mera / Virus Inhumanity*

Hexa Mera zorgt dan weer voor een mix van metalcore, groove metal en melodic death metal. De band is reeds actief sinds 2010 en zorgde ondertussen voor drie knappe albums, maar overtuigd ons telkens nog iets meer tijdens hun live concerten. Ook nu weer, dus! Virus Inhumanity moet het hier doen met een vervangende gitarist, wegens het feit dat hun gitarist op verlof was. Toch zorgde ook deze band dat hun mix van death metal en groove metal goed tot zijn recht kwam.

Met niks dan lachende gezichten tegen het einde van de avond – na een wat matige start qua publieke opkomst, waren alle polsbandjes tegen de avond de deur uit! – keken we al uit wat dag twee ons zou brengen.

Met speciale dank aan Niels en zijn complete team.

Foto’s: Peter Vangelder.