No Escape Fest III is er op 2 september 2023.

Voor de derde editie van No Escape Fest haalt rock en metal café Hell vier bands naar Diest: Mask Of Insanity, The Curse Of Millhaven, Exoto en Serpent’s Oath. De deuren gaan er open omstreeks 18u00 en de eerste band mag omstreeks 19u00 aantreden.

Het Nederlandse Mask Of Insanity, de enige niet Belgische band, mag openen. Dit gezelschap werd in 2015 opgestart en zorgt voor een mix van melodic death metal en melodic black metal. De heren zorgden voor twee demo’s en een full-album, ‘Damnation Is Eternal’, om hun sound kenbaar te maken bij het publiek.

The Curse Of Millhaven werd in de buurt van het West-Vlaamse Ieper opgestart in 2012. Men zorgde eerst nog voor een mix van melodic death metal en metalcore maar gaandeweg evolueerde de sound richting een mix van black metal en death metal.In de discografie van de band vind je ondertussen een ep en twee full-albums waarvan ‘Thresholds’ uit 2019 het meest recente werkstuk is.

Exoto is er reeds sinds 1990. Oké, de band kende een paar periodes van inactiviteit maar is er nog steeds bij. De band staat voor een mix van thrash metal en death metal. In de discografie van dit gezelschap vind je tegenwoordig, naast een ep en een paar compilaties, ook vier full-albums. Het meest recente werkstuk is ‘The Final Festering’ dat eerder dit jaar op de markt werd gebracht. Deze avond staat in het teken van het afscheidstournee van Exoto.

Sinds 2020 timmert ook Serpent’s Oath aan een muzikale carrière. Een nog vrij jonge band dus, maar wel met muzikanten die al tijdje actief zijn het wereldje. Dit gezelschap zorgt voor black metal en leverde reeds twee full-albums af: ‘Nihil’ (2020) en ‘Ascension’ (2022). Dat de heren het ook op een podium weten waar te maken, kan je elders bij MUSIKA lezen.

No Escape Fest III is dus duidelijk een avond die niet voor gevoelige zieltjes zal weg gelegd zijn. Meer info omtrent dit evenement, en tal van andere, in Hell vind je via www.helldiest.com