Headbangers Open Air, 27 juli 2023, dag 1.

Headbangers Open Air @ festivalterrein, Brande-Hörnerkirchen, Duitsland.

Als eerste band mag Metal Witch zich van hun beste kant laten zien en dat doen ze ook, in geen tijd gaan de hoofden aan het ‘bangen’ en vliegen de gebalde vuisten in de lucht. De pure heavy metal die vol enthousiasme gebracht werd kon iedereen bekoren.

*Foto’s: Metal Witch*

Met Night Laser snijden we voor het eerst dit weekend het glam / sleaze aspect aan. De catchy en melodieuze partijen zijn schering en inslag en worden goed onthaald.

*Foto’s: Night Laser*

Op ieder festival heb je bands die net boven al de rest uitblinken en voor mij persoonlijk was dit bij het Mexicaanse Jet Jaguar het geval. De fenomenale zang van Maxx Mendoza liet geen enkele steek vallen bij de goed samengestelde songs die wel eens aan grootheden zoals Iron Maiden doen denken en om alles nog netjes af te ronden werd het geheel feilloos en strak door de speakers geknald.

*Foto’s: Jet Jaguar*

Het Spaanse Savaged kon dan net iets minder overtuigen, de heavy / speed songs kwamen net iets tekort en voelden aan als een one man project die het band gevoel ontbraken.

*Foto’s: Savaged*

Wie dan weer wel als een torpedo uit de startblokken schiet is Traitor, aan energie en enthousiasme geen gebrek, de vettige portie thrash in de stijl van ons Belgisch boegbeeld Evil Invaders gaat als een trein en stopt pas op het einde van hun set.

*Foto’s: Traitor*

Het geesteskind van Sabina Classen, geboren rond 1981 en genaamd Holy Moses mag het thrash gehalte aanhouden en ons op een energieke manier doorsluizen naar de headliner voor vandaag.

*Foto’s: Holy Moses*

Wie Sacred Reich zegt, zegt Phil Rind (die duidelijk wat afgevallen is en opnieuw voorzien is van lange haren). Bij Phil horen natuurlijk wel wat uitingen in verband met zijn bezorgdheid over de maatschappij en hoe deze gerund wordt. Maar wat vooral van belang is dat ze steeds een geweldige prestatie afleveren, ook vandaag ontgoochelen ze niet en blijken een waardige afsluiter van deze dag te zijn.

*Foto’s: Scared Reich*

Met dank aan Thomas Tegelhütter.

Tekst: Vandewalle David.

Foto’s: Bianca Lootens.