Schizophrenia, 15 juli 2023.

Schizophrenia, Necrosy, Triagone, Spellbound @ Hell, Diest.

Zaterdag 15 juli waren vier bands te gast in de befaamde rock en metal café Hell te Diest. Ook van de partij, u raad het al, fotograaf Peter Vangelder. Hij zorgde voor volgende fotoreportage

Foto’s: Spellbound*

*Spellbound werd in 1997 in de buurt van Waremme opgestart, maar hield het na een aantal jaar voor bekeken. Sinds 2017 probeerde men de draad terug op te pakken, maar zonder veel resultaat want dit was het eerste concert in zeven jaar tijd. Meteen ook het allereerste concert voor hun nieuwe gitarist: Frédéric Dufond.

*Foto’s: Triagone*

Deze female fronted technical death metal werd in 2019 opgestart in de buurt van onze hoofdstad. Triagone zorgde eerder dit jaar voor een eerste ep, ‘Sem Papyrvs’, (die we graag eens aan een luisterbeurt zouden onderwerpen). Peter zegt ons: “Wat een brute kracht is dit!”.

*Foto’s: Necrosy*

Het Italiaanse technical death metal gezelschap Necrosy werd in 2010 opgestart en zorgde reeds voor een full-album: ‘Perdition’ (2015). Het gezelschap is op tournee met Massacre, maar deze Zuiderse machine komt graag langs om ons omver te blazen.

*Foto’s: Schizophrenia*

Over omver blazen gesproken, dat is een specialiteit van Schizophrenia. Tussen de twaalf (!) festival optredens door vinden ze nog de tijd om in rock / metal café Hell te laten zien waarom de band steeds maar populairder en populairder wordt. Misschien wel één van de laatste keren dat je deze Belgische death metal / thrash metal band in een kleine club kan zien.

Foto’s: Peter Vangelder.