WildFest, 19 mei 2023, dag 1 – revisited.

WildFest @ JC De Spiraal, Geraardsbergen.

Fotografe Bianca Lootens was er ook bij op deze editie van WildFest. Met wat hulp zorgde ze voor volgende korte tekstjes. De foto’s zijn natuurlijk van haar hand.

Wegens het uitvallen van Mädhouse werd er in allerijl nog een vervanger gezocht én gevonden in het Belgische Cardinal die dan wel als opener in de tijdlijn kwam te staan. De intentie was er maar de songs in combinatie met de performance konden me in het algemeen niet overtuigen, al zaten er wel een paar fijne nummers tussen.

*Foto’s: Cardinal*

De Zweden van Osukaru weten wel hun melodische glam songs aan de man te brengen met voor mij ‘Shut It Out’ als hoogtepunt van de set.

*Foto’s: Osukaru*

Met Chez Kane aan het roer werden we ondergedompeld in de eighties: melodieuze rocksongs die staan als een huis en een stem geluid om u tegen te zeggen, meer dan “een top performance” valt hier niet over te zeggen. Een dankwoordje aan Danny Rexon (Crazy Lixx) die de songs voor haar schreef ontbrak niet en toont haar dankbaarheid.

*Foto’s: Chez Kane*

Degreed: Oeps … camping incheck!!!

*Foto’s: Confess*

Met de sleazy rock en de grooving vibes kwam het Zweedse Confess WildFest inpalmen. Het vijftal was goed op elkaar ingespeeld en het was wel duidelijk waarom de heren even het voorprogramma van H.E.A.T. mochten verzorgen.

*Foto’s: Ted Poley*

Mr. Danger Danger Ted Poley liet weten dat hij met de band (muzikanten van Degreed die eerder al op het podium stonden) geen enkele keer gerepeteerd had maar dat ze de klassiekers netjes aanvoelden en strak konden neerzetten). De eerste songs konden nog niet van een fijn geluid voorzien worden wat het wow effect wat wegnam maar daar kwam al gauw verandering in. Ted is misschien niet van de jongste meer maar is op het podium nog steeds een bom van energie en zijn dankbare persoonlijkheid siert hem.

*Foto’s: Wildheart*

Geen ongekende die als laatsten mogen aantreden, blijkbaar reeds hun tweede show vandaag. De vermoeidheid zit er in geen geval en Wildheart deed wat ze steeds doen en plaatst een strakke grooving set neer met uitmuntend gitaarspel en overtuigende performances van alle bandleden. Jammer dat er reeds heel wat aanwezigen na Ted Poley huiswaarts getrokken waren en deze lokale helden geen kans hebben gegeven. Ze hadden ongelijk.

Met dank aan Mike de Coene en het complete team van WildFest.

Tekst: Bianca Lootens en David Vandewalle.

Foto’s: Bianca Lootens.