Channel Zero, 17 mei 2023.

Channel Zero, Stab @ C.C. Zomerloos, Gistel.

Gistel: ze weten niet goed wat er aan de hand is, overal staan er auto’s geparkeerd waarvan de inzittende allemaal richting C.C. Zomerloos gaan voor het concert van Stab en Channel Zero. Er was wat verwarring i.v.m. het aanvangsuur want er waren op hun site en op sociale media verschillende uren te vinden en dat is volgens mij de reden waarom er bij Stab nog niet zo veel volk aanwezig was.

Stab begon hun set rond 19u20, Dit zestal uit Kortrijk brengt hardcore zoals hardcore moet zijn: recht voor de raap. Naar mijn mening stond de gitaren iets te stil tegenover de drums en zang maar daar kan de band niks aan doen. Voor de rest goede show en een perfecte opwarmer.

*Foto’s: Stab*

Rond 20u00 was het de beurt aan Channel Zero. Wie ook de shows in de AB heeft gezien zal misschien wat teleurgesteld geweest zijn daar de setting van het podium iets minder bombastisch was. Maar hier draaide het meer om het old school feeling zoals in de begin jaren, wat zeer goed gelukt was. Channel Zero was in hun zelfde goeie doen als tijdens de vorige concerten van deze tour. Halfweg de set ging Franky al zingend een toer maken in de zaal. De set was een mooie mengeling van heel oude via oude naar nieuwe nummers. Na een kleine twee uren hielden de heren het voor bekeken. Wederom een zeer geslaagde avond. Big thanx Franky, Tino, Mikey, Christophe en Seven voor de geweldige shows in de AB en hier in Gistel.

*Foto’s: Channel Zero*

Wie Channel Zero dit jaar nog eens in onze regio wil zien zal op 08/09/2023 moeten afzakken naar Franky zijn hometown Brugge waar Zaal Cactus als gastzaal fungeert. Ik zou me maar haasten om tickets te kopen daar alle concerten tijdens deze tour uitverkocht zijn, en we verwachten dat ook voor Brugge.

Met dank aan Marlon Waghemans en Pieter De Wulf.

Tekst: Erwin Poppe en Wendy Gombert.

Foto’s: Erwin Poppe.