Dead By April, 4 mei 2023.

Dead By April, Self Deception, Awake The Dreamer @ South Of Heaven, Bilzen.

Donderdag 4 mei werd het startschot gegeven voor de Europese tournee van Dead By April. Eerste stop: South Of Heaven in het Belgische Bilzen. Awake The Dreamer en Self Deception mogen zodoende mee als support acts. Fotograaf Peter Vangelder wurmde zich ook tussen de toeschouwers en zorgde voor volgende fotoreportage. Peter zag drie energieke bands aan het werk maar was vooral onder de indruk van de eerste twee bands.

*Foto’s: Awake The Dreamer*

Het Zweedse Awake The Dreamer werd in 2015 opgestart en zorgde in 2019 voor een eerste, erg goed ontvangen, album. ‘Damaged Souls’ zorgt voor een mooie intense mix van metalcore en post hardcore.

*Foto’s: Self Deception*

Ook Self Deception is afkomstig uit Zweden alwaar de band in Sockholm in 2007 werd opgestart. In hun alternative metal sound ontdekken we invloeden uit grunge, melodic rock en hard rock die ze ondertussen aan de wereld hebben voorgesteld middels zes full-albums.

*Foto’s: Dead By April*

En ook Dead By April is natuurlijk afkomstig uit Zweden. In hun sound herkennen we invloedne uit metalcore en post hardcore, maar ook hel wat ideeën uit pop metal. De band zorgde reeds voor vier full-albums, maar deze tour staat in het teken van een compleet nieuw album.

Met dank aan Marco Vreven.

Foto’s: Peter Vangelder.