Cult Of Scarecrow, 23 april 2023.

Cult Of Scarecrow, Svarthart, Witch Piss @ Hell, Diest.

Op zondag 23 april zorgden drie Belgische bands weer voor een gezellige avond in Hell te Diest. Spijtig genoeg vinden de massa nog steeds de weg niet naar het rock en metal café op zondag. Ligt dit aan het weer? Of aan het feit dat men de bands minder kent? Of is het toch het “morgen, maandag, werkdag”-syndroom? Wie zal het zeggen. MUSIKA fotograaf Peter Vangelder was er wel opnieuw bij en zorgde voor volgend foto-verslag.

*Foto’s: Witch Piss*

Onbekend is meestal onbemind. Ook wij van MUSIKA kennen Witch Piss nog niet écht, maar fotograaf Peter is ondertussen wel overtuigd van het kunnen van deze stoner metal band uit de buurt van Mechelen en met muzikanten die hun strepen reeds verdienden bij o.a. Marche Funèbre en Drawn Into Descent.

*Foto’s: Svarthart*

Svarthart is dan weer afkomstig uit het Antwerpse alwaar de band in 2011 werd opgestart. Het gezelschap tekent voor een doom / death metal sound en zorgde ondertussen voor een split (met Verderf) en twee full-albums waarvan het laatste, ‘Awaiting The Return’, in 2018 op de markt kwam.

*Foto’s: Cult Of Scarecrow*

Cult Of Scarecrow werd in 2017 opgestart en zorgde reeds voor een knappe titelloze ep (2018) en een sterk full-album met ‘Tales Of The Sacrosanct Man’ (2021). Maar nog beter vergaat het Cult Of Scarecrow tijdens live concerten. Naast nummers uit die twee werkstukken kreeg het publiek ook een aantal nieuwe nummers te horen. Mogen we reeds uitkijken naar een tweede full-album van de band?

Foto’s: Peter Vangelder.