Chloe + Clyde: Mort Ou Vif

Het Franse Chloe + Clyde was, tot voor we deze ‘Mort Ou Vif’ in de bus vonden, een nobele onbekende voor ons. Na een paar luisterbeurten moeten we overduidelijk vaststellen dat het elf tracks tellende ‘Mort Ou Vif’ ons maar heel weinig, om niet te zeggen niets, doet. We horen een gezelschap dat zich ergens beweegt tussen pop, rock, alternative rock en cyber rock. Misschien is het in zijn genre wel echt goed te noemen, maar wij hebben er alvast nul komma nul houvast mee. Het geheel kabbelt rustig weg en uiterst sporadisch kijken we even op omdat een iets krachtiger momentje voorbij vliegt. Maar al vlug concentreren we ons weer op de dagdagelijkse bezigheden, want het schijfje dient hier te huize je dienaar voor wat achtergrond geluid. Je hebt het ondertussen begrepen: ‘Mort Ou Vif’ van Chloe + Clyde zal achteraan onze platenkast belanden en uiteindelijk stof liggen verzamelen en wij zullen vergeten dat we het album ooit hebben gehoord.

Luc Ghyselen (50)

Jamm Production

Tracklist: 1. Game Over 2. Émotion Et Reason 3. Piratage 4. J’Tourne En Rond 5. Renaître Ou Disparaitre 6. Pulsation 7. Pensées 8. 60 Degrés À L’ombre 9. À L’horizon 10 Mort Ou Vif 11. Erreur 409