Dead By April in South Of Heaven te Bilzen.

Het Zweedse metalcore gezelschap Dead By April start zijn Europese tournee op donderdag 4 mei in Bilzen, België en dat meer bepaald in South Of Heaven. Ook van de partij voor deze tournee zijn Awake The Dreamer en Self Deception.

Awake The Dreamer is een Zweeds gezelschap dat in Stockholm werd opgestart. Deze band zorgt voor ene mix van post hardcore en metalcore en zorgde in 2019 voor een goed ontvangen debuutalbum middels ‘Damaged Souls’.

Ook Self Deception is afkomstig uit de Zweedse hoofdstad Stockholm alwaar de band in 2007 werd opgestart. Deze rockband kiest muzikaal voor invloeden uit grunge, hard rock en melodic rock om hun sound mee te vormen die als “modern rock” wordt bestempeld. Als we het goed hebben zorgde Self Deception reeds voor zes full-albums en daarvan is ‘You Are Only As Sick As Your Secrets’ het meest recente van.

Derde band uit Zweden voor deze avond is de headliner van deze package: Dead By April. Deze band werd in Gothenburg in 2007 opgestart en kiest voor een mix van metalcore en post hardcore om zich muzikaal te laten gelden. Dead By April zorgde eerder voor vier full-albums waarvan ‘Worlds Collide’ uit 2017 het meest recente werkstuk is. Maar deze tournee staat in het teken van een compleet nieuw aangekondigd album zodat wij in België als eersten mogen kennis maken met de nieuwe songs als het aankomt op live versies.

Meer info omtrent dit concert van Dead By April, en tal van andere in South Of Heaven te Bilzen, vind je alvast op www.southofheaven.be.