Famyne, 31 maart 2023.

Famyne, Splendidula, Torn A.D. @ Hell, Diest.

Fotograaf Peter Vangelder pikt heel graag zijn concertje mee, zo ook op vrijdag 31 maart in Hell te Diest. Drie bands passeerden voor de lens van zijn fototoestel en hij zorgde voor volgende fotoreportage.

Voor het Belgische Torn A.D. was dit meteen het allerlaatste concert, want men wil verder gaan onder een andere naam en met een andere muzikale visie. Een eerste voorsmaakje was reeds te horen en te zien op dit concert.

*Foto’s: Torn A.D.*

Het eveneens Belgische Splendidula is reeds actief sinds 2008 al is er tegenwoordig niemand meer bij van de originele line-up zodat vocaliste Kristien Cools tegenwoordig het langst actief is bij dit gezelschap dat muzikaal tekent voor een mix van doom, sludge, stoner en melodic metal. Splendidula zorgde ondertussen, ondanks die wijzigingen in de line-up, voor drie full-albums waarvan ‘Somnus’ uit 2021 het meest recente is. En intussen is de line-up opnieuw al drastisch veranderd.

*Foto’s: Splendidula*

Afsluiter van deze vrijdagavond was het Britse Famyne, een doom metal band uit Canterbury. Deze band werd in 2014 opgestart en zorgde ondertussen voor een ep en twee full-albums waarvan ‘II: The Ground Belowā€¯ (2022) het meest recente werkstuk is geworden.

*Foto’s: Famyne*

Foto’s: Peter Vangelder.