Lacrima: Lacrima

Het Franse Lacrima situeert zich muzikaal ergens tussen melodic metal, symphonic metal en alternative metal, al zouden wij de band, als je het ons vraagt, in dat laatste vakje onderbrengen. Het vijftal – Maïlis Le Goff (vocals), Alexis Bonnet (gitaar), Cédric Billion (gitaar), Babass Inked (bass) en Pierre Roussat (drums) – zorgt voor een titelloos met zes tracks waar je invloeden in ontdekt van bijvoorbeeld Evanescence, maar ook van Halestorm en of Delain om het maar bij die bands te houden. Toch zorgt Lacrima eigenlijk voor een eigen gezicht en geluid. De zes tracks op dit album worden allen goed opgebouwd en klinken best wel aardig, zonder dat ze ons omver weten te blazen. Geen van de nummers steekt er echt bovenuit, al valt geen van de nummers ook door de mand, zodat dit een homogeen werkstuk is geworden dat aangenaam in het gehoor ligt. Voornaamste troef bij Lacrima lijkt ons de mooie, warme en soepele stem van Maïlis, al mist die, als je het ons vraagt, de kracht die bijvoorbeeld Elizabeth “Lzzy” Hale wel weet op te brengen en die ervoor zorgt dat Halestorm boven het de grote middelmaat uit steekt. Dit is dus niet het geval bij Lacrima en we twijfelen dan ook of dit debuut door erg veel muziekfanaten zal worden opgepikt, want … er is een gezegde dat zegt: “onbekend is onbemind”. En, laten we daarin heel eerlijk zijn, zeker in België krijgt zo’n muziek geen echte kans op de talrijke radiostations die ons land rijk is en waar men enkel kiest voor gevestigde waarden. ‘Lacrima’ is anders wel degelijk een goed product geworden en hopelijk voor de band opent dit deuren naar meer bekendheid. Het is hen van harte gegund.

Luc Ghyselen (76)

M&O Music M&O 360

Tracklist: 1. Nightmare From Inside 2. The Monster 3. Dark wedding 4. Fight 5. Fallen Angel 6. Once Upon A Time