Funeral Dress wil een feestje bouwen!

Op vrijdag 14 april wil Funeral Dress het twintig jarig jubileum vieren van hun grootste succes: ‘Party On’. Dat willen de heren doen in Cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Ze nodigden daarom ook twee extra bands uit, Belgian Asociality en The Kids, en DJ Dirk P.Unk die voor de afterparty zal instaan.

Belgian Asociality mag de avond openen. Deze band werd in 1988 opgestart en staat muzikaal gezien voor punk. Gedurende de jaren lieten d eheren toch andere elementen in hun sound toe. Zo hoor je soms invloeden uit metal, gospel, ska en house weerklinken in hun nummers, zonder dat de punk basis verdwijnt. Als we het goed hebben zorgde Belgian Associality voor acht full-albums.

The Kids werd in 1976 in het Antwerpse opgestart met als centrale en charismatische figuur Ludo Mariman als gitarist en vocalist. Daar punkbands toen in Groot-Brittannië aan een stevige opmars bezig waren – we denken maar aan Sex Pistols als voornaamste exponent – besloot men bij The Kids ook die weg op te gaan. Het legde hen geen windeieren. In 1985 viel het doek toch over de band, maar sinds 1996 is de band terug actief. ‘There Will Be No Next Time’ uit 1979 is hun klassieker bij uitstek!

En dan pas is het de beurt aan Funeral Dress. Deze band werd in 1985 opgestart toen de punk scene in België een stille dood aan het sterven was. Gelukkig zorgde dit gezelschap er voor dat punk een plaatsje bleef opeisen in de Belgische muziek scene, getuige hiervan zijn de meer dan duizend concerten die de band reeds ten beste gaf en dat in binnen– en buitenland. Als uitsmijter willen we u nog meegeven dat Funeral Dress hun vijfentwintigste verjaardag in 2010 vierde in de AB met … Belgian Asociality en The Kids. Dat wordt voor velen herinneringen ophalen.

Liefhebbers van Funeral Dress in het bijzonder en van punk in het algemeen zullen dan ook massaal aanwezig willen zijn op deze party die afgesloten wordt door DJ Dirk P.Unk. Zorg dat je erbij bent. Meer info vind je op www.zwaneberg.be