Elusion, 10 maart 2023.

Elusion, Artefacts @ Hell, Diest.

Op vrijdag 10 maart waren twee Belgische bands te gast in Hell te Diest. Fotograaf Peter Vangelder was er bij en zorgde voor volgende fotoreportage.

Elusion is een symphonic gothic metal gezelschap dat in 2015 van start ging. De band zorgde ondertussen voor twee full-albums waarvan het eerder dit jaar uitgebrachte ‘The Fundamental Paradox’ het meest recente is. Het was vooral dat album dat hier gepresenteerd werd. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. – Daar vocaliste Evy Verbruggen nog herstellend is van ziekte. Monica Janssen, vocaliste bij o.a. melodic death metal band Downcast Collision), zorgde voor de vocale bijstand.

*Foto’s: Elusion*

Artefacts is een Belgische symphonic black metal dat wij, bij MUSIKA, nog aan het ontdekken zijn. Als we het goed hebben, zorgde de band met ‘Lucius’ voor een eerste full-album.

*Foto’s: Artefacts*

Foto’s: Peter Vangelder.