Project: The Awakening

Het Franse Project is een band die sinds midden jaren negentig aan een muzikale carrière bouwt. Project werd opgestart door Philippe Merlen (gitaar, keyboards) en David Clabaux (vocals, gitaar). Je kan de band in het vakje melodic hard rock onderbrengen. Met deze ‘The Awakening’ is het gezelschap, tegenwoordig aangevuld met Jérôme Willocq op drums – toe aan zijn vijfde full-album. We horen redelijke nummers die de clichés alvast niet schuwen. Soms erg rustig rockend zoals bijvoorbeeld in de ballade ‘Without You’, soms wat steviger en harder uit de hoek komend. Maar zoals eerder gezegd, we horen redelijke nummers, geen nummers waar we stijl van achterover vallen. Op een goede basis worden redelijke riffs neergezet en heel soms veren we wat op tijdens een melodieuze gitaarsolo, maar die momenten zijn toch te schaars om ons echt te overhalen. Voeg daaraan toe dat het stem timbre van David ook niet echt van het niveau is waar we van watertanden. Integendeel zelfs, we hebben de indruk dat de stem een pak souplesse en zelfs kracht mist om ons te overtuigen. Tien tracks vind je terug op deze ‘The Awakening’, maar ons echt doen ontwaken doen de heren van Project alvast niet.

Luc Ghyselen (65)

M&O Music

Tracklist: 1. Blood Red Moon 2. Down And Dirty 3. Lay It All On The Line 4. Wake Up 5. Without You 6. Saving Grace 7. Fallin’ 8. In The End 9. Sin City 10. The Spirit