Love Gang: Meanstreak

Waardeert u ook af en toe een streep retro rock / classic rock? Leg dan uw oor eens te luisteren bij Love Gang. “Nooit van gehoord”, zegt u. Wel, om eerlijk te zijn is deze ‘Meanstreak’ ook onze kennismaking met dit viertal. Toch heeft dit kwartet al meer verwezenlijkt dan wij dachten. Even de korte geschiedenis van Love Gang overlopen. De band werd in 2015 opgestart in Denver, Colorado en wilde terug keren naar de “good old days of rock” toen versterkers op tien stonden, de heren lange haren hadden en de drugs goedkoop en gemakkelijk te verkrijgen was. Je hebt het al begrepen: terug naar classic rock, boogie, bluesy hard rock en psychedelica. Maar opgelet, Love Gang is niet het zoveelste bandje in een lange rij, want wie kan immers zeggen dat men, zonder ook maar een ep of album op de markt, tien dagen mag toeren met Wofmother in 2018? Kort daarna zorgde het kwartet – Kam Wentworth (gitaar, vocals), Grady O’Donnell (bass), Leo Muñoz (orgel, fluit) en Shaun Goodwin (drums) – voor een eerste ep. En nu mag het viertal zijn eerste full-album voor stellen. ‘Meanstreak’ telt acht nummers die een eigenzinnige mix brengen waarin wij Canned Heat (psychedelica, boogie), Deep Purple (die orgel, weet je wel), Jethro Tull (de fluit) en zelfs Motörhead (de stem van Kam is al even doorspekt met whiskey als die van Lemmy zaliger) in ontwaren. De acht tracks op dit full-album debuut gaan er dan ook in als zoete koek. Van vernieuwing is hier absoluut geen sprake, maar dat hoeft niet als je weet hoe je een knap product moet afleveren. Love Gang zal met ‘Meanstreak’ weinig prijzen pakken als het aankomt op vernieuwing, maar qua gedrevenheid, energieke uitstraling en best wel goede composities in elkaar knutselen met verschillende invloeden … daarvoor lijkt Love Gang een aardig adresje als zowel classic rock als psychedelica als hard rock weet te waarderen.

Luc Ghyselen (78)

Heavy Psych Records HPS 245

Tracklist: 1. Deathride 2. Meanstreak 3. Bad News 4. Blinded By Fear 5. Shake This Feelin’ 6. Headed Down To Mexico 7. Same Ol’ Blues 8. Fly Away