Beast In Black op 19 februari in Trix, Antwerpen.

Het Finse Beast In Black heeft al een paar keer hun “Dark Connection European Tour” moeten uitstellen wegens de wel gekende problematiek omtrent covid. In de eerste maanden van 2023 is het dan eindelijk zo ver, want op 27 januari gaat de “Dark Connection European Tour” van Beast In Black van start in de Portugese hoofdstad Lissabon. En met een band als Firewind als “special guest” belooft dit een absolute topevenement te worden. Op zondag 19 februari is er een tussenstop voorzien in Trix te Antwerpen.

Firewind werd in het Griekse Thessaloniki in 1998 opgestart. De band staat bekend voor hun knappe mix van heavy metal en power metal met het schitterend gitaarwerk van Gus G. als voornaamste aandachtstrekker. Gus G. is meteen ook de enige die alle wisselingen in de line-up overleefde. Dat belette Firewind niet om reeds negen full-albums af te leveren van hoogstaande kwaliteit. Daarvan is ‘Firewind’ uit 2020 het meest recente werkstuk. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. – Maar hoe goed we al die albums ook vinden, het is tijdens live concerten dat we telkens opnieuw volledig overtuigd worden van de capaciteiten van Firewind.

Beast In Black werd dan weer in 2015 opgestart door Anton Kabanen nadat hij Battle Beast had verlaten. Met Beast In Black zorgde hij ondertussen voor drie full-albums waarvan ‘Dark Connection’ uit 2021 het meest recente is. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. – De band zorgt voor een heel aanstekelijke vorm van power metal, met wat invloeden uit hard rock en heavy metal, die een groot publiek kan aanspreken wegens de toegankelijkheid en het showelement dat Beast In Black in zijn concerten brengt.

Meer info omtrent dit concert vindt je op www.trixonline.be