Feest in De Mast op 28 januari!

Op zaterdag 28 januari krijgen liefhebbers van power metal een uitstekende gelegenheid om volledig uit de bol te gaan, althans diegene die een kaartje hebben kunnen bemachtigen, want deze party is ondertussen volledig uitverkocht. In De Mast te Torhout worden dan immers vier toppers in aanstekelijke “happy” metal aangekondigd, vier bands die er stuk voor stuk van houden om een zinderend feest te bouwen.

Rumahoy mag de feestelijkheden beginnen. Deze origineel uit Schotland afkomstige band werd in 2011 opgestart en zorgt voor heel aanstekelijke power metal die je ook als Pirates metal mag en kan omschrijven. Dan weet je het al: nummers over feesten, drinken en piraten komen aan bod. Deze band zorgde ondertussen voor twee full-albums.

Het Italiaanse Wind Rose zet het feestje gewoon verder. Geen piraten metal dit keer, maar “dwergen metal” met een flinke knipoog richting J.R.R. Tolkien. Sinds de opstart van de band in 2009 zorgde deze power metal band reeds voor vijf full-albums waarvan het meest recente, ‘Warfront’, eerder dit jaar op de markt kwam via Napalm Records.

Nog een trapje hoger op de ladder staat Gloryhammer. Deze Schotse band staat voor een mix van symphonic metal en power metal en dat reeds sinds de opstart in 2010. Kan het je verbazen dat Christopher Bowes hier achter zit? De band zorgt immers voor een heel aanstekelijke vibe en doet dit aan de hand van fantasy verhalen. Ook deze band zit bij Napalm Records en zorgde ondertussen voor drie geslaagde full-albums waarvan ‘Legends From Beyond The Galactic Terrorvortex’ uit 2019 het meest recente is.

Een nog wat hoger op gebied van aanstekelijke entertainment staat Alestorm. Deze power metal / pirates metal band werd in 2007 opgestart door … jawel, Christopher Bowes. Samen met zijn kornuiten zorgt hij voor enorm aanstekelijke power metal / folk metal nummers waar feesten, drinken en vrouwen centraal staan. Zeven full-album sieren ondertussen de discografie van deze, in onze streken althans, enorm populaire bende die er telkens opnieuw in slagen om een enorm feestje te bouwen op het podium dat och zo gemakkelijk overslaat op een complete zaal en / of weide.

Maar zoals eerder gemeld: dit concert is volledig uitverkocht, zodat een heel pak liefhebbers het zullen moeten hebben van wachten … op een volgende doortocht van Alestorm (en aanverwante bands).