Slaughter The Giant, 12 november 2022.

Slaughter The Giant @ Hell, Diest.

Een nieuw album: dat mag, nee, moet eigenlijk, gevierd worden. En hoe kan je dat als band beter doen dan met een release-party waarop je dan ook nog eens zes bevriende bands uitnodigt? Dat is precies wat de heren van Slaughter The Giant voor ogen hebben met het nieuwe album ‘Deparvity’, dat eerder al een lovende recensie mee kreeg bij MUSIKA. – Zie onze rubriek “CD review”. –

Het feest werd geopend door Volière, een gezelschap dat sinds 2017 actief is en zich graag aankleedt als een pluimage van verschillende vogels. Muzikaal situeert de band zich tussen death metal en grindcore.

*Foto’s: Volière*

Hope Eordes is actief sinds 2013. Een eerste vier tracks tellende ep was er in 2014. Pas in 2018 volgde een opnieuw vier tracks tellende ep met ‘Rainwalker’. Muzikaal situeert dit gezelschap zich in het vakje death metal, maar dan wel met een aantal hardcore elementen.

*Foto’s: Hope Erodes*

Black metal ensemble Provectus is er sinds 2015. Na een ep, ‘Existential Delusion’, in 2018 was er eerder dit jaar een eerste full-album met ‘Postero Mundi’ waarvan je heel binnenkort een bespreking vindt bij MUSIKA.

*Foto’s: Provectus*

Bleedskin is afkomstig uit de buurt van Andenne alwaar de band in 2016 werd opgestart. De band zorgde ondertussen voor twee ep’s en een full-album waarmee je kennis kan maken met hun versie van death metal.

*Foto’s: Bleedskin*

When Plagues Collide werd in 2016 in de buurt van Aarschot opgestart en zorgde eerst nog voor pure deathcore. Tegenwoordig mag je de band in het vakje symphonic deathcore onder brengen. De ep ‘Shrine Of Hatred’ was er in 2017 terwijl een eerste full-album er met ‘Tutor Of The Dying’ in 2018 aan kwam.

*Foto’s: When Plagues Collide*

Slaughter The Giant zelf werd in 2018 opgestart en verraste ons, van MUSIKA, al meteen met de ep ‘Asylum Of The Damned’ uit 2019, maar het eerste full-album ‘Depravity’, dat ze hier voor stellen, is nog een stuk straffer. En tijdens live concerten doen de heren er nog een schepje bovenop.

*Foto’s: Slaughter The Giant*

Afsluiter van de avond is Fractured Insanity, een West-Vlaams gezelschap dat sinds 2004 aan een muzikale carrière timmert en die reeds voor een ep en vier full-albums zorgde. Pakken ervaring heeft dit technical death metal gezelschap dus.

*Foto’s: Fractured Insanity*

Een uiterst geslaagd feestje dus voor Slaughter The Giant daar in Hell te Diest.

Met dank aan Erik Depooter (Hell).

Foto’s: Peter Vangelder.