Album release show Slaughter The Giant.

Op zaterdag 12 november is er in Hell, te Diest, de album release show van Slaughter The Giant. Daar wij, van MUSIKA, nogal onder de indruk zijn van dit album is dit, voor ons alvast, een ideale gelegenheid om Slaughter The Giant een extra duwtje in de rug te geven. De band nodigde een aantal bevriende bands uit om er een groots feest van te maken. Maken zodoende ook hun opwachting: Volière, Hope Erodes, Provectus, Bleedskin, When Plagues Collide en Fractured Insanity.

Volière staat voor brutale death metal en goregrind en dat sinds de opstart in 2017. De band zorgde in 2019 met ‘Numero Kalk’uno’ voor een eerste full-album. Een split met Klysma, ‘Avian Influenza’ volgde ongeveer een jaartje geleden.

Het metalcore gezelschap van Hope Erodes is er al sinds 2013. Een eerste vier tracks tellende ep was er in 2014 met ‘Lost To Supremacy’. Na een aantal wijzigingen in de line-up volgde in 2018 een tweede vier tracks tellende ep met ‘Rainwalker’.

Black metal krijg je te horen van het drietal van Provectus dat sinds 2015 actief is. Deze band zorgde nog datzelfde jaar voor een eerste ep met ‘Existential Delusion’ die opgevolgd werd door ‘Postero Mundi’, hun eerste full-album dat eerder dit jaar op de markt kwam.

Bleedskin, opgestart in 2016 in Andenne in de provincie Namen, zorgde reeds voor twee ep’s en een full-album. Dat full-album, ‘Blood Reign’, uit 2020 is het meest recente werkstuk van de band. Vooral tijdens live concerten weet deze death metal band indruk te maken.

When Plagues Collide werd in 2016 opgestart als deathcore gezelschap. Intussen is de sound aangepast naar symphonic deathcore. Een eerste ep, ‘Shrine Of Hatred’, was er in 2017 en die werd een jaartje later al opgevolgd door een full-album: ‘Tutor Of Dying’. Sinsdien heeft de band nog steeds teken van leven middels twee singles.

Fractured Insanity, origineel opgestart in Moorsele in West-Vlaanderen heeft al de meeste jaren op de teller, want opgestart in 2004. Na een eerste ep in 2006 volgden ondertussen vier full-albums van deze technical death metal band. ‘Massive Human Failure’ uit 2020 is daar het meest recente werkstuk van. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. –

En uiteindelijk is het dan de beurt aan de feestvarkens van deze avond: Slaughter The Giant. Deze melodic death metal band ging in 2018 van start en verraste ons eerder in 2019 met een heel knappe ep: ‘Asylum Of The Damned’. Wat wij, bij MUSIKA, ondertussen vinden van hun nieuwste werkstuk – het album ‘Depravity’ dat ze die avond zullen voorstellen – kan je lezen in onze rubriek “CD review”.

Dat alleen al is een uitstekende reden om massaal af te zakken naar Hell te Diest. En als je er dan nog eens zes extra troeven bijkrijgt, mag je eigenlijk niet aarzelen. Meer info vind je alvast op www.helldiest.com