Tribfest is er terug!

Op 4 en 5 november is het terug alle hens aan denk voor een nieuwe editie van TribFest, deze keer de 2022 editie. Opnieuw werden een aantal klassebakken aan tribute bands, aangevuld met de Roeselaarse band Sister May, bij elkaar geselecteerd om twee dagen muziekplezier te verzekeren. “Place to be” is Trax op de Traxweg 1 te Roeselare.

Op vrijdag 4 november kan je er genieten vanaf 19u15 van vier bands.

Wie België en U2 in eenzelfde zin zet, komt zonder twijfel terecht bij U2be – The Belgian U2 Experience. Deze band met professionele uitstraling bestaat uit rasmuzikanten die al jaren in het vak zitten en de kneepjes zodoende kennen om een sublieme U2-beleving dankzij een resem gekende nummers te laten opleven. (website: https://www.u2be.eu/ – facebook: https://www.facebook.com/U2be.eu)

Een flashback naar de eighties krijg je met Bad Medicine, de Bon Jovi Tribute band die de bekende hits uit de eerste albums ‘Bon Jovi’, ‘7800° Fahrenheit’, ‘Slippery When Wet’ en ‘New Jersey’ brengt en hierbij de geluiden, de look en de stijl van de gouden jaren van de glam rock trouw blijven. Maar het zou geen echte tribute zijn mocht recenter werk zoals ‘Keep The Faith’, ‘Always’, ‘It’s My Life’ en ‘Have A Nice Day’ achterblijven. (facebook: https://www.facebook.com/badmedicineitaly/)

Vlaanderen’s tribute van Green Day heet St. Jimmy’s. In het repertoire van de band vinden we uiteraard de hits ‘Basket Case’ en ‘American Idiot’, maar ook vele anderen om zo een mix van oud en nieuw materiaal aan te bieden. (facebook: https://www.facebook.com/stjimmysofficial)

De Pearl Jam tribute band Once bestaat tien jaar en tracht hun idolen zo compleet mogelijk op het podium neer te zetten door onder andere de nummers zoals ‘Alive’, ‘Jeremy’, ‘Black’, ‘Given To Fly’ en ‘Rearviewmirror’ te brengen. Het gezelschap brengt een diversiteit aan nummers uit nagenoeg bijna elke cd van deze Amerikaanse grootheid. (website: http://www.oncepearljam.nl/ facebook: https://www.facebook.com/once.pearljam/)

Op zaterdag 5 november mag je de eerste van de zes bands verwachten omstreeks 16u30.

Vier oude rotten in het vak nemen je mee op een energieke reis door de rijke muziekgeschiedenis van Metallica, ‘s werelds invloedrijkste metalband. De vier metalpuristen kunnen terugkijken op jarenlange muzikale ervaring. Meatallica gaat voor authenticiteit gecombineerd met een no-nonsense attitude. De ongeremde energie die vrijkomt in dat pure moment noemen ze de ‘mania’ en dit is exact waar ze voor staan! Naast alle wereldhits zoals ‘Nothing Else Matters’, ‘Enter Sandman’, ‘Whiskey In The Jar’ en ‘One’ brengt Meatallica ook de beste albumpareltjes en bezorgt daarmee de liefhebbers de ultieme Metallica-beleving! (acebook: https://www.facebook.com/MEATALLICA.TRIBUTEBAND)

Subliminal Verses ontstond als idee in 2003, gedreven door passie en de wil om de gewelddadige impact van Slipknot shows te herscheppen, zowel visueel als muzikaal. Toewijding en perfectioneren van de act bracht de band op het niveau waarop ze vandaag zijn. Het gezelschap is in staat om dezelfde brutaliteit te herscheppen waar alleen de beginnende originele band beroemd om was.(facebook: https://www.facebook.com/slipknot.tribute.it/)

Volbeatz is het antwoord uit de BeNeLux als tribute van Volbeat. De strakke dubbele bassdrums, de vlammende gitaarriffs, de donderende baslijnen en de magistrale zang zitten in onder andere ‘Sad Man’s Tongue’, ’16 Dollars’ en ‘Still Counting’! (website: https://www.volbeatz.nl/ facebook: https://www.facebook.com/volbeatz)

KISSterious is dé nummer één KISS-tribute van de Benelux. Klassiekers zoals ‘Detroit Rock City’, ‘Rock And Roll All Nite’ en ‘Lick It Up’ worden afgewisseld met de ‘ALIVE!’ knallers zoals ‘I Want You’, ‘God Of Thunder’ en ‘I Stole Your Love’ om er maar enkele te noemen. Het plaatje wordt compleet door de volledige regalia, make-up en nostalgische KISS kostuums, KISS logo, vlammen, zwaailampen, confetti streamers en pyrotechnics knallen. Ook bloed- en vuurspuwen, smoking- en smashing guitar act worden niet vergeten. (website: https://kissterious.com/ facebook: https://www.facebook.com/kissterious)

Sister May was de allereerste band die ooit op het podium van TribFest stond (2017). Voor de vijfde editie van TribFest Roeselare keren ze met plezier terug. Sister May is een progressieve, alternatieve rockband met metal en wave invloeden. Ze zijn opgericht in 2017 in Roeselare en hebben intussen meer dan 100 shows gespeeld in binnen- en buitenland. (website: http://vi.be/sistermay facebook: https://www.facebook.com/SisterMay/)

De leden van Screamager, een tributeband van Therapy? die om en rond Aalst opereren, bestaat uit muzikanten met meer dan 15 jaar ervaring. Hun set bestaat grotendeels uit nummers van het fantastische album ‘Troublegum’. Verwacht je aan klassiekers als ‘Knives’, ‘Screamager’, ‘Nowhere’, ‘Die Laughing’ en vele andere hits. (website: http://www.screamager.be Facebook: https://www.facebook.com/screamagerbandBE)

Voor tickets en meer info omtrent TribFest verwijzen we u graag naar www.tribfest.be.