Pluto Fest is er opnieuw op 19 november.

Na een onderbreking van een aantal jaar – de laatste editie was er op 30 november 2019 door de pandemie die we allemaal zo goed kennen – is er dit jaar opnieuw een editie van Pluto Fest. Dit keer mogen zes bands hun opwachting maken op 19 november in zaal Amb8 te Oosterzele. De deuren openen er omstreeks 15u00 en de eerste band mogen we een uurtje later verwachten. Wij, van MUSIKA, kijken er alvast reikhalzend naar uit.

Het uit Veurne, West-Vlaanderen origineel afkomstige Nocturnal Empire mag de debatten openen. Dit gezelschap, dat voor een mix van black metal en death metal staat, werd in 1997 opgestart, maar gaf er twee jaar later reeds de brui aan. Sinds 2003 werd de band nieuwe leven in geblazen. Dit resulteerde ondertussen in één demo en één full-album. ‘Genocide’ dateert van 2007. We zijn alvast benieuwd hoe de band er tegenwoordig uitziet en vooral … hoe die nu klinkt.

Over Tyrant King tasten we nog iets meer in het duister. Wel weten we dat deze band nog niet zolang actief is en voor een mix van traditionele heavy metal / power metal kiest. Het gezelschap heeft eerder dit jaar een eerste ep op de markt gebracht dat we – voorlopig? – nog niet bij MUSIKA op de kop hebben kunnen tikken.

Ironborn werd in 2014 opgestart en kiest muzikaal voor een mix van hard rock en heavy metal. We zagen / hoorden de band een aantal jaar terug aan het werk en waren lichtjes overdonderd door de vocalen van Tom Hugelier. Toen zorgde de band voor ene heel geslaagde mix van covers en eigen werk.

Nog piepjong is het Oost-Vlaamse – uit de buurt van Geraardsbergen – Crux Tenebris dat pas in 2019 werd opgestart. Het gezelschap heeft een pak muzikale ideeën want men zorgde reeds voor een ep en twee full-albums om hun melodic death metal aan de man / vrouw te brengen. Daar wij, van MUSIKA, dit gezelschap nog niet eerder aan het werk zagen / hoorden, zijn we razend benieuwd naar hun kunnen.

Sinds 2017 probeert ook Tensor voet aan de grond te krijgen in het toch wel drukke Belgische metalwereldje. Dat doet gezelschap aan de hand van progressive death metal. Het gezelschap zorgde ondertussen voor een demo en een ep. Die laatste, ‘The Suicide Connection’ zou je sinds 2019 in de winkelrekken moeten kunnen vinden.

Kate’s Acid is de verderzetting van Acid als we het goed hebben. Acid werd in 1980 opgestart en zorgde voor de split in 1985 voor drie full-albums die vooral liefhebbers van speed metal weten te waarderen. Kate de Lombaert stond er toen achter de microfoon. In 2019 werd Acid nieuw leven ingeblazen, maar er rezen al vlug meningsverschillen en zo gaat Kate nu verder met haar eigen Kate’s Acid. Liefhebbers van heavy metal / speed metal weten dat Kate’s Acid vooral put uit het verleden die ze had met de band Acid.

Dat lijken ons zes goede redenen om massaal naar Pluto Fest af te zakken. Meer info vind je via de facebookpagina van het evenement (https://www.facebook.com/vzwJHPluto) of via de site van Jeugdhuis Pluto (www.jh-pluto.be).