Zarraza: Kreated In Blood (ep)

Zarraza is een gezelschap uit Kazachstan en meer bepaald uit Almaty, alwaar de band in 2011 werd opgestart. Dit thrash metal / groove metal gezelschap zorgde eerder reeds voor drie ep’s en een full-album, en toch ontsnapte men steeds aan onze aandacht. Ligt dit dan aan de muzikale kwaliteit van de band? Als het van ons afhangt heel zeker niet, want wat het huidige viertal – Ruslan Konon (drums), Nick “toRRnado” Khalabuzar (vocals, gitaar), Dan Eternal (gitaar) en Adil Aliakpar (bass) – ons hier biedt, is zeker het beluisteren waard. Nee, we worden absoluut niet achterover geblazen door het afgeleverde werk, maar elk van de drie tracks op dit schijfje mag gehoord worden. Het kwartet heeft er een handje van weg om keihard, vuilbekkend, agressief, en krachtig groovend uit de hoek te komen. Toch bespeuren we ook een pak melodie in het werk en dan vooral in de mooi opgebouwde gitaarsolo’s. En dan is er nog een accent waar we niet meteen onze vinger kunnen op leggen. Is het een of ander accent uit Oosterse muziek (denk aan bijvoorbeeld aan The Hu, al is dit eerder een folk metal band, met hun boventoonzang) die binnen sijpelt? In ieder geval weet het viertal met deze drie cover tracks om onze aandacht vast te houden. Eigenlijk zitten we na afloop wat op onze honger en kijken we daadwerkelijk uit naar meer van Zarraza. Worden we binnenkort op onze wenken bediend?

Luc Ghyselen (90)

Independent Release

Tracklist: 1. People Of The Lie (Kreator) 2. L’Enfant Sauvage (Gojira) 3. Raining Blood (Slayer)