Dali Van Gogh: New Blood, Old Wounds (ep)

Het Canadese Dali Van Gogh is een female fronted (hard) rock gezelschap dat in 2008 werd opgestart door gitarist Isaac Kent. Wij gaan eerlijk zijn: wij hadden nog zo goed als niets gehoord over deze band. Dan is het natuurlijk best oké dat er zoiets als internet bestaat. Zo komen we te weten dat Dali Van Gogh reeds vijf full-albums op de markt bracht. Geen groentjes dus als het aankomt op materiaal schrijven. Dat hoor je ook aan de vijf nummers op deze nieuwe ep. Het is niet zo dat het viertal – Rachelle Moreau (vocals, keytar), Isaac Kent (gitaar), Lance Hicks (bass) en Johnny Moore (drums) – ons van de sokken blaast, maar elk nummer wordt mooi opgebouwd. Bass en drums zorgen voor de basis terwijl de riffs krachtig en best wel aanstekelijk klinken. Voeg daar dan krachtige, maar melodieuze, vocalen aan toe, én leuke gitaarsolo’s en je begrijpt dat we Dali Van Gogh kunnen waarderen. Geen van de tracks steekt er naar onze mening echt bovenuit, maar dit zorgt dan weer voor een homogeen schijfje. Af en toe doet het geheel ons wat denken aan Anouk zodat liefhebbers van een radiostation als Studio Brussel hier een vette kluif kunnen aan hebben. Wij zouden tegen die fans zeggen: check deze ‘New Blood, Old Wounds’ alvast eens, en dan vooral het uiterst aanstekelijke ‘Boneyard’ waarmee dit schijfje afsluit.

Luc Ghyselen (78)

Wormholedeath Records

Tracklist: 1. Little Hell 2. Out For Blood 3. Bury The Load 4. Savanna 5. Boneyard