Malfested: Unechical Creations (ep)

Met ‘Unechical Creations’ presenteert het West-Vlaamse – uit de buurt van Kortrijk – Malfested ons een tweede ep. Deze death metal band werd in 2020 opgestart en zorgde al vlug voor een zes tracks tellende ep met ‘Shallow Graves’. Nu, hoop en al twee jaar later is er de opvolger. ‘Unechical Creations’ telt vijf tracks die in het verlengde liggen van wat de heren – Ruben Bossuyt (bass), Peter Craeynest (drums), Cyril Hostyn (gitaar), Niels De Craemer (gitaar) en Arne Vandoorne (vocals) – eerder lieten horen. Wel moeten we erbij vermelden dat we vinden dat de band gegroeid is. De songs lijken ons een betere opbouw te hebben gekregen en de heren durven het ook overduidelijk aan om wat rustpunten in hun anders krachtige en energieke sound te steken. Vernieuwend is het allemaal niet, maar dat de heren er heel stevig, energiek en gedreven tegenaan gaan is een understatement. Geef deze band nog wat tijd, en we verwachten een knaller van formaat bij een volgende release. Wij, van MUSIKA, hebben in ieder geval genoten van de eerste toon tot de laatste noot en hopen eigenlijk dat elke death metal fanaat dat ook zal doen. Met ‘Unechical Creations’ heeft Malfested een heel knap en stevig – zij het echt wel genre gebonden – visitekaartje in de hand.

Luc Ghyselen (82)

Necktwister NT 015

Tracklist: 1. By Hateful Design 2. Unethical Creations 3. The Abhorrent Arise 4. Scorched Earth 5. Last Light Of A Dying Ember