Bekmørk: The Path Nocturnal (ep)

Hou je van intens rauwe en ruwe black metal? Dan is de tweede ep van het Noorse black metal duo Bekmørk misschien wel je ding. De heren Malevolent Berserker (drums, gitaar, bass, keyboards) en Dread Count Naberius (vocals, gitaar, bass, keyboards) kiezen immers voor een heel rauw en ruw geluid waar, als we het goed hebben, zo goed als geen productie werk aan te pas lijkt te komen. De vijf tracks op deze ep zijn immers uiterst rauw en ruw en lijken een enorme afkeer te hebben van ook maar iet of wat polijsten van het geluid. Voeg daar een immens rauwe stem aan toe en je verkrijgt een heel dreigend geheel dat in duisternis gehuld wordt. Zelf verkiezen we toch een eerder ander geluid – ja, u mag het dan gerust meer gepolijst noemen – want dit is, naar onze smaak, toch een bruggetje te ver op gebied van rauwheid en ruwte.

Luc Ghyselen (40)

Independent Release

Tracklist: 1. Hail To The Moths 2. Huldra 3. Black Waltz 4. Red Snow (The Saga Of Haaken Haraldsson) 5. Empress Of Charn