Motor Sister: Get Off

Het Amerikaanse Motor Sister liet voor het eerst van zich horen in 2015 middels het debuutalbum ‘Ride’ dat hun hard rock / heavy metal sound voor het eerst in de verf plaatste. Uiteindelijk hebben we zeven jaar moeten wachten op een opvolger, terwijl de band niet echt heeft stil gezeten – al hebben sommigen uit de line-up ook heel stevige andere bezigheden – en natuurlijk kwam er ook een klein beestje genaamd covid om de hoek meekijken en om dan heel wat plannen in de war te sturen. Maar goed, Motor Sister lijkt klaar voor een volgende stap in zijn bestaan. Motor Sister kan je bijna als een verder zetting beschouwen van Mother Superior, de ex-band van vocalist / gitarist Jim Wilson van wie nog een aantal nummers in de live setlist opduiken naast andere covers. Maar net van die laatsten wil Motor Sister af en daarom dus dit nieuwe album met twaalf tracks waaronder slechts een cover van Mother Superior: ‘Rolling Boy Blues’. Aan de line-up werd niet gesleuteld – dat is ook niet nodig als de band uit een aantal bevriende muzikanten bestaat die elkaar door en door kennen – en die bestaat uit Jim Wilson (vocals, gitaar), Joey Vera (bass, o.a. Armored Saint, Fates Warning, Mercyful Fate), John Tempesta (drums, o.a. The Cult), Scott Ian (gitaar, o.a. Anthrax, The Damned Things) en Pearl Aday (vocals). Het kwintet zorgt voor mooie opgebouwde en gearrangeerde nummers waar enorm veel kracht van uit gaat en die een voet houden in de seventies, eighties styled blend van hard rock en heavy metal en anderzijds heel modern klinken. Voeg daar voldoende melodie en “soul” aan toe (nee, niet het muziekgenre met die naam) en je verkrijgt een heel knap geheel dat ons gemakkelijk kan overtuigen. Het is dus zeker genieten geblazen voor liefhebbers van dit (sub)genre, want die zullen zich hier geen seconde gaan vervelen. Bass en drums kiezen er meestal voor om het solide fundament neer te zetten. De krachtige riffs bouwen daar een mooie ruwbouw op en de melodieuze gitaarsolo’s en krachtige vocalen zijn de resterende elementen om de sound van Motor Sister weer te geven. Als je naar onze favoriete track vraagt, komen we steeds opnieuw uit bij het bluesy klinkende ‘Pain’, dat heel wat wisselingen in tempo, ritme en kracht laat horen. Indien we dan toch wat kritiek willen spuien: we hadden toch graag meer gehoord van de stem van Pearl, al heeft ook Jim een heel warme stem.

Luc Ghyselen (86)

Metal Blade Records

Tracklist: 1. Can’t Get High Enough 2. Coming for You 3. Right There, Just Like That 4. Sooner Or Later 5. Excuse Me, Your Life Is Exposed 6. Lion’s Den 7. 1,000,000 Miles 8. Pain 9. Bulletproof 10. Bruise It Or Lose It 11. Time’s Up 12. Rolling Boy Blues