Sacrifizer: Le Diamant De Lucifer

Het Franse Sacrifizer ontstond in 2017 en drukt zich muzikaal uit aan de hand van vooral speed metal en death metal. Dat laatste zit vooral vervat in de vocale aanpak terwijl de heren – Slaughterwytch (bass), Lethal (drums), SteelGrinder (gitaar), NightReaper (gitaar) en Sexumer (vocals) – er als gekken, zeker qua tempo, tegenaan gaan. Op gebied van van een mooie afwerking van het geluid ben je hier volledig naast de zaak bezig: het geheel klinkt enorm gedreven en energiek en straalt een pak rauwheid uit. Het is een sound die we niet ten volle weten te waarderen, al komen er wel, daarin zijn we heel eerlijk, knappe accenten en zelfs fragmenten langs. Helaas is dit, naar onze smaak dan toch, niet voldoende om ons compleet te overtuigen. Hoe de eerdere werkstukken van het vijftal klinken – voor dit full-album zorgden de heren ook al voor een demo en een ep –, weten we niet. Maar op basis van dit album, vermoeden we dat Sacrifizer gewoon weg stevig verder borduurt op de ingeslagen weg. Wie dus op zoek is naar een fijn afgewerkt product is er hier zeker aan voor de moeite, wie daarentegen houdt van schuimbekkende agressie op speed, kan zeker bij Sacrifizer terecht. Wij, van MUSIKA, kijken eerst nog even de kat uit de boom en willen toch eigenlijk een iets meer gepolijste sound horen. Iets wat de heren zeker in zich hebben want de heren zorgen met twee korte instrumentale tracks – ‘The Portal’ en ‘L’Entité’ – voor een heel beklijvende en melodieuze sound die ze dus allerminst doortrekken voor de overige acht tracks. En dat vinden we toch een beetje spijtig.

Luc Ghyselen (65)

Osmose Productions OPCD 439

Tracklist: 1. Ascent To The Black Throne 2. Ripped Under The Grave 3. A Funeral Majesty 4. The Portal 5. Leather Agents 6. Le Diamant De Lucifer 7. Possessor 8. Steel Assassins 9. L’Entité 10. La Cathédrale