Dawn Of Solace: Notes Of Perdition (ep)

Dawn Of Solace is een Fins project opgestart in 2005 door Tuomas Saukkonen, u misschien bekend van Wolfheart. Tot 2013 was Dawn Of Solace zijn solo uitlaatklep als het aan komt op melodic doom / death metal. Daarna werd het project in de koelkast gestopt tot Dawn Of Solace in 2019 opnieuw werd opgestart. Met Mikko Heikkilä kreeg Tuomas er een schitterende vocalist bij, terwijl het project ook een wat andere muzikale richting uitging en we Dawn Of Solace als gothic / doom band kunnen catalogeren. ‘Waves’ (2020) en ‘Flames Of Perdition’ (2022) werden ondertussen uitgebracht. Op ‘Notes Of Perdition’ krijg je vier tracks uit dat tweede album na de heropstart te horen, maar dan in akoestische versies. Zo kan je ontdekken dat deze vier nummers ook akoestisch echte pareltjes zijn. Het mooie (akoestische) gitaarspel van Tuomas en de prachtige, warme stem van Mikko zorgen hier voor kippenvel momenten, zodat we na afloop van deze vier nummers gewoonweg de repeat-knop op onze speler terug indrukken. Wie de originele versie in de kast heeft – te vinden dus op ‘Flames Of Perdition’ – kan beide versies meteen na elkaar afspelen en dan beslissen welke hij / zij het liefste hoort. Wij willen in ieder geval nog meegeven dat dit viertal ons enorm bevalt en, zeker als we even tot rust willen komen, onze voorkeur wegdragen.

Luc Ghyselen (90)

Noble Demon Records

Tracklist: 1. White Noise 2. Event Horizon 3. Skyline 4. Flames Of Perdition