Nothing But Real: Lost In The World

Uit de buurt van de Franse hoofdstad Parijs is het alternative rock kwartet Nothing But Real afkomstig. Met ‘Lost In The World’ is het kwartet – Hanta (lead vocals), Tom (gitaar, backing vocals), Eghan (drums) en Victor (bass) – aan een nieuw album toegekomen. Hier en daar lezen we vrij goede kritieken over de band, die het in Frankrijk vrij goed zou doen. Voor ons is dit een eerste kennismaking met de band. Na een paar luistersessies van dit album, moeten we eerlijk bekennen dat ‘Lost In The World’ ons weinig tot niets doet. Hun mix van o.a. elektronica, pop, fusion, rock en zelfs wat stoner laat ons eerder koud. Het is niet zo dat de nummers niet goed worden opgebouwd: het klikt gewoonweg allerminst met de muzikale smaak van ondergetekende. We gaan ook niets afdoen van de stem van Hanta, die we best wel weten te waarderen, noch van de technische capaciteiten van de de muzikanten. Toch is dit een album dat stof zal liggen verzamelen in onze cd-kast.

Luc Ghyselen (55)

M & O Music

Tracklist: 1. The Arrival 2. Snake Eyes 3. Behind The Door 4. Here I Am 5. Music Box 6. Strike 7. Scars And Burdens 8. In The Deep 9. Untold 10. Doom 11. Lost In The World 12. Resolution