Days Of Wine: Days Of Wine

Dit titelloze album is het debuut van het Noorse Days Of Wine, een gezelschap dat zich muzikaal uitleeft aan de hand van classic rock / melodic rock. Het vijftal dat de line-up uitmaakt – Leif Digernes (vocals), Leif Johansen (bass, keyboards, vocals), Geir Digernes (drums, percussie), Tom Sennerud (gitaar, vocals) en Jon Johannessen (gitaar) – deed eerder al pakken ervaring op bij andere bands, maar de heren vonden elkaar nu in Days Of Wine. Het album telt tien tracks die ons wat doen denken aan het Amerikaanse Foreigner. Niet omdat Days Of Wine de hitgevoeligheid van de topnummers van deze band benadert, maar wel door de eerder rustgevende sound die, zeker in de beginperiode ook deze toch wel legendarische Amerikaanse band kenmerkte. Daarnaast klinkt elk nummer heel melodieus en toch rockt het geheel voldoende om vele rockfanaten te doen vallen voor de sound van deze Days Of Wine. En alhoewel we best hebben genoten van elk van de tien songs op dit album, missen we net dat vonkje, dat beetje extra, die er voor zorgt dat we een band, of een album van een band, groots tot uitstekend vinden. Nu hebben we de indruk dat we alle nummers al eens eerder, en beter, hebben gehoord. Ook het feit dat geen van de nummers er echt bovenuit steekt, of echt blijft nazinderen, is natuurlijk een nadeel. Daar tegenover staat dan weer dat de band met geen van de nummers door het ijs zakt. Misschien klinkt het allemaal toch net iets te braaf, te gepolijst om ons volledig te overhalen, maar ‘Days Of Wine’ mag beslist gehoord worden door liefhebbers van (melodic) classic rock.

Luc Ghyselen (72)

Pride & Joy Music PJM 12906

Tracklist: 1. Seven Days 2. Devil’s Bill 3. Spread Your Wings 4. Healerman 5. Like The Others 6. Never Stop Believing 7. Angels In Disguise 8. My Last Kiss 9. Paint The Sky 10. Days Of Wine