Poison Rose: Little Bang Theory

Wie Poison Rose zegt, zegt Marco Sivo. Wie? Wel, de naam zegt misschien nog niet veel maar de Italiaanse zanger (Secret Sphere, Hell In The Club) lijkt al jaren het best bewaarde geheim van Italië te zijn. De voorbije jaren heeft hij ook een reputatie opgebouwd als songwriter (Gioeli-Castronovo, Sweet Oblivion). Maar geen project onder de Frontiers-vlag zonder Del Vecchio, want ook hier komt de mastermind opduiken. Hij bracht Sivo onder de aandacht van het label. In de line-up vinden we vocalist Marco Sivo, gitaristen Andrea Seveso (Robin McAuley, Jorn) en Aldo Lonobile (Secret Sphere, Edge Of Forever), drummer Edo Sala (Sunstorm, Lovekillers) en Alessandro Del Vecchio, die bas, keyboard en backing vocals voor zijn rekening neemt. Een handvol jongens die volledig op elkaar ingespeeld zijn en daardoor een een stap verder staan dan een gewoon studioproject, dat melodieuze hardrock met melodieuze metal combineert. De elf eigentijdse hard rock nummers bevatten melodieën die telkens worden bijgestaan door sterke gitaarpassages. Met dit project komt hij terug in een eigen voltijdse band zelf in de schijnwerpers te staan met zijn vocale en schrijvende capaciteiten. Dat was trouwens al van 2004 geleden bij de progressieve metalband ‘Time Machine’. De dreigende start van ‘Inner Wolf’ schrikt ons niet af, want het nummer pakt meteen melodieus en ritmisch uit. Aan de klassieke vocalen van Marco geraak je makkelijk verslaafd. Hier en daar braaf, maar wat later durven ze een pak rauwer (Romero-achtig) over te komen, zoals in het intensere ‘Your Eyes Again’. Meer vuurwerk in een vlot arrangement dat ook hier van het betere snarenwerk doorspekt is. Een snuifje AOR voelen we in het aanstekelijke oorwormpje ‘Devil (Knock On My Door)’, dat mooi opbouwt om in het refrein met scherp te schieten. En er komt meer, want nadat je de passie voelt bonken in ‘Hearts Beat Loud’, wordt in ‘Set Us Free’ het vuur terug aangewakkerd. Het meeslepende en passionele ‘Eternally, Wild And Free’ toont de breekbare kant van deze band. In ‘River Of Dreams’ horen we Marco lang uithalen. Het zorgt voor een nummer van uitersten door de combinatie van ingetogen stukken maar toch lekker doorgaan in het refrein. Dat stevig kantje zetten ze verder in het uptempo ‘Older Now’ en ‘All Along The Way’. Met een laatste pittig stukje snarengeweld in ‘Better Life‘ wordt het album afgesloten. Een knappe mengeling van rock en metal, met vooral de drijvende vocale kracht die hier wel een van de sterkste troeven is. Alhoewel de nummers variëren, is er geen enkele die ik zou overslaan. En zo nu en dan een beetje meer, dat zorgt voor een erg aangenaam album.

Rocking Klingon (84)

Frontiers Records FRCD 1216

Tracklist: 1. Inner Wolf 2. Your Eyes Again 3. Devil (Knock On My Door) 4. Hearts Beat Loud 5. Set Us Free 6. Survive To You 7. Eternally, Wild And Free 8. River Of Dreams 9. Older Now 10. All Along The Way 11. Better Life