Redshark: Digital Race

Al eerder gehoord van Redshark? Wij tot voor we dit full-album hoorden nog niet. Het wereldwijde web levert dan een schat een informatie op. Redshark is een Spaans gezelschap uit de buurt van Barcelona dat in 2012 werd opgestart. Gitarist Philip Graves, die tot 2019 eigenlijk de vaste vocalist was, is de enige die er nog bij is van de originele line-up. Tegenwoordig bestaat de line-up verder uit Mark Striker (drums), Javier Bono (gitaar), Chris Carrest (bass) en Pau Correas (vocals). Onder de naam Redshark vind je reeds twee ep’s op de markt, maar deze ‘Digital Race’ is het allereerste full-album van het gezelschap. Je kan de band situeren als traditional heavy metal band maar dan wel met accenten die naar power metal en / of speed metal neigen. In ieder geval zet het kwintet hier duidelijk zijn beste beentje voor. Tien tracks krijg je aangeboden als we het korte instrumentale intermezzo, ‘Arrival’, mee tellen. De overige tracks zijn een mooie samensmelting van melodie en kracht die energiek en gedreven uit de speakers knallen. Niets nieuws onder de zon, maar wel heel krachtig en aanstekelijk gebracht. We voelen ons direct weer een heel stuk jonger, we willen terug headbangen zoals in onze jonge jaren en we herinneren ons weer alle akkoorden op onze luchtgitaar. Ook het meebrullen lukt terug honderd procent. Kortom, we herbeleven even onze jeugd en zijn er nu al van overtuigd dat dit debuut van Redshark nog verschillende keertjes onze draaitafel zal halen. Zelfs de ballade ‘Pallid Hands’ gaat erin als zoete koek en dat vooral dankzij die rauwe vocalen en de mooie gitaargeluiden. Wie dus houdt van traditional heavy metal verpakt in krachtige songs, met melodieus gitaargeweld en wat ruwe, rauwe vocalen, kan hier niet om heen. Voor ons is dit debuutalbum van Redshark een heel aangename ontdekking.

Luc Ghyselen (85)

Listenable Records PSOH 622

Tracklist: 1. The Drill State 2. Never Too Late 3. Digital Race 4. Arrival 5. Mars Recall 6. Kill Your Idol 7. The Death Rides 8. Burning Angels 9. Pallid Hands 10. I’m Falling