Joss Stone: Never Forget My Love

Joscelyn Eve Stoker, vooral bekend onder de artiestennaam Joss Stone, debuteerde in 2003 met ‘The Soul Sessions’, een album dat enorm verkocht en een mijlpaal werd voor haar carrière die zich ondertussen vooral situeert in middens van soul, reggae en jazz. Opvolger ‘Mind Body & Soul’ (2004) haalde, net als dat debuut, een multi platinum verkoop. Wat volgt is een reeks albums die stuk voor stuk dat succes evenaren en net wel, of net niet, overtreffen. Kortom, de dame heeft nog geen zwak of minder album afgeleverd. En dat zal ook niet het geval zijn met deze ‘Never Forget My Love’. De knappe composities, de prachtige arrangementen, maar vooral de superbe schitterende stem van Joss Stone zelf zorgen daar voor. Niet dat we de composities of de mee werkende musici willen minimaliseren, maar het is de fantastische stem van de dame die ons keer op keer over de streep trekt. Joss beschikt immers over een heel soulvolle en erg soepele stem waarmee ze kan ontroeren, maar waarmee ze ook een glimlach op je gezicht kan doen ontstaan, al naar gelang het nummer daarom vraagt. Op ‘Never Forget My Love’ gaat ze vooral de gevoeliger kant op, al zitten er ook sfeervolle uptempo nummers tussen. Het geheel laveert tien nummers lang nog steeds tussen pop, soul en reggae. Naast haar stem is het vooral de blazerssectie die ons het meest opvalt. Die zorgt immers voor heel mooie accenten. Maar nogmaals, de grote ster van dit album is de stem van Joss Stone. En die is … wonderschoon.

Luc Ghyselen (85)

Bay Street Records

Tracklist: 1. Breaking Each Other’s Hearts 2. Never Forget My Love 3. No Regrets 4. Oh To Be Loved By You 5. Love You Till The Very End 6. You’re My Girl 7. The Greatest Secret 8. Does It Have To Be Today 9. You Couldn’t Kill Me 10. When You’re In Love