Douglas Francisco: The Magnolia Sessions

De reeks ‘The Magnolia Sessions’ gaat dit keer verder met opnames van Douglas Francisco, een artiest die zich meestal schuil houdt in folk middens met zijn band Shaky Barbers. Voor de opnames van de twaalf tracks op dit album riep Douglas de “hulp” in van twee bevriende muzikanten. Keith J. Smith (Resonant Rogues) zorgde voor snare drum, terwijl Ben Fox voor de klanken op de upright bass en de viola de gamba zorgt. Douglas zelf neemt de vocalen, de akoestische gitaar en de lap steel voor zijn rekening. Het trio zorgt zodoende voor twaalf tracks die baden in duistere folk tonen maar die wel op een schitterende manier vertolkt worden. Zodoende kerven de nummers diep in je ziel en zijn ze waarschijnlijk het best te consumeren na een harde, zware werkdag, terwijl je nog wat na geniet van een heerlijke maaltijd bij een glas van je geliefde drankje. Voeg daar een knetterend haardvuur aan toe en je verkrijgt bijna de setting waarin de opnames gebeurden. Wij houden het meest van de nummers waar ook de warme stem van Douglas aan bod komt, maar toch willen we een speciale vermelding maken voor het instrumentale ‘Exile’ dat gedragen door mooie diepe basslijnen onze goedkeuring weg draagt en misschien wel ons favoriete nummer van dit album is geworden. Maar, ach, dan doen we een aantal andere nummers oneer aan, want miskleunen vind je alvast niet op dit album in de knappe ‘The Magnolia Sessions’-reeks. Meteen een heel knap album in deze reeks en een die liefhebbers van dark folk zonder blikken of blozen aan hun collectie moeten toevoegen.

Luc Ghyselen (90)

Anti-Corporate Music

Tracklist: 1. No Light At The End Of The Tunnel 2. Room Full Of Roses 3. Lucky Penny 4. Flowers On My Grave 5. If Rain Is What You Want 6. I Hate The Sun 7. Exile 8. Over And Over 9. Listening To The Rain Fall 10. Blasphemy 11. It’s Bad For Me 12. Time Alone Will Tell