Ronni Le Tekrø: Bigfoot TV

Als we de persinfo mogen / moeten geloven is Ronni Le Tekrø één van de meest invloedrijke rock / metal gitaristen. Sta ons toe dat wij daar toch onze bedenkingen bij hebben. Ja, oké, hij heeft een vrij omvangrijke cv met natuurlijk hard rock band TNT en met een samenwerking met jazz gitarist Terje Rypdal. Verder was hij gast op albums van o.a. Twisted Sister, Lana Lane, Peer Gynt en Ledfoot om het maar bij die te houden. Maar, in onze bescheiden mening, is dat absoluut niet voldoende om als één van de meest invloedrijke gitaristen te gelden als we dit bijvoorbeeld vergelijken met bijvoorbeeld Jimi Hendrix, Joe Satriani, Steve Vai, Yngwie Malmsteen, Ritchie Blackmore, Michael Schenker, … – en zo kunnen we nog een tijdlang doorgaan – dan raakt Ronni daar, naar onze mening spijtig genoeg, niet tussen. Maar goed, nu over naar ‘Bigfoot TV’, het nieuwe solo album van de man, dat negen tracks telt en waar de fans zo’n zes jaar op hebben moeten wachten. Na een, naar onze smaak, lullige openingsfase steekt hij van wal met ‘Life On Long Island’, een stevig en krachtige opener dat we weten te waarderen. Op gebied van kracht en energie doet ‘Demons’ daar niet voor onder, maar toch fronsen we onze wenkbrauwen reeds. Wat volgt zijn leuke pop / rock deuntjes, maar geen van de nummers blijft langer hangen dan de tijdsduur die ze nodig hebben om zich te ontplooien. Integendeel, sommige ervan willen we eigenlijk zo snel mogelijk vergeten. Dit om maar aan te geven dat Ronni Le Tekrø ons niet overtuigd met zijn songwriting. En ja, er komen soms wel mooie opgebouwde en uitgewerkte gitaarsolo’s langs, maar die zijn in ieder geval niet van die aard dat we wild op de banken staan te springen en dat we deze ‘Bigfoot TV’ willen aanraden. Nee, sorry, het was oké om het allemaal eens gehoord te hebben, maar om meer draaibeurten te krijgen in onze bureaus moet er toch nog heel veel bij komen.

Luc Ghyselen (58)

TBC Records TBCCD2201

Tracklist: 1. Life On Long Island 2. Demons 3. Moving Like A Cat 4. The Black Rose 5. A Handful Of Time 6. A New Day In The Morning 7. U.F.O. 8. Not Today 9. Eyes Of The Woods