Nepthisis: Spiral Hollow

Nepthisis is een muzikaal project van Sheila Eden waar de dame probeert om een ideale mix te brengen van dark cinematic alternative rock en melodieuze melancholie aan de hand van elementen uit gothic, elektro, industrial en experimentele rock. Voor de naam, Nepthisis, haalde de dame inspiratie bij de Egyptische Goden daar dit een samentrekking is van de namen Nephthys en Isis. Spiral Hollow telt negen tracks. Opener ‘Remnants Of You’, met cleane vocalen en minimale begeleiding kan ons meteen bekoren. ‘Down Below’ en ‘Go Inside’ kennen te veel invloeden van elektro en industrial om ons te overtuigen. Met ‘Lockend Up On This Hill’ weet Nepthisis weer onze aandacht vast te houden, daar dit nummer nauwer aansluit bij de opener van dit album. ‘No Stopping Now’ is een heel gevoelige, sfeervolle ballade geworden die net niet te melig overkomt. Meer elektronica komt aan bod in ‘Sovereign Cry’, maar ons echt overtuigen of “pakken” doet het nummer niet, integendeel. Noch ‘My Darkness’, noch ‘Lies Beneath’ kunnen ons boeien, laat staan overtuigen. De gevoelige ballade ‘Hazel Pebbles’ sluit af, maar lat ons opnieuw op onze honger zitten. Twee op negen is duidelijk te weinig om van een voltreffer of zelfs maar aanrader te spreken. Naar onze smaak heet Nepthisis dus nog heel wat werk voor de boeg.

Luc Ghyselen (50)

Dark Iris Music

Tracklist: 1. Remnants Of You 2. Down Below 3. Go Inside 4. Mocked Up On This Hill 5. No Stopping Now 6. Sovereign Cry 7. My Darkness 8. Lies Beneath 9. Hazel Pebbles