Non Serviam / Gallkrist: Non Serviam / Gallkrist (split ep)

Deze split wordt gedeeld door Non Serviam en Gallkrist. Non Serviam, wat dus zoveel betekent als “ik wil niet dienen”, is een Frans gezelschap dat een eigenzinnige muzikale mix brouwt waar o.a. avant garde black metal, industrial, doom, grindcore, darkwave en sludge een plaatsje in de sound in vinden. Dit gezelschap zorgde reeds voor twee full-albums, drie ep’s en een pak singles. De twee nummers die men hier op ons loslaat werden nog niet eerder uitgebracht. Openen doet men met ‘The World Is A Vampire’ een dertien minuten durende eigenzinnige track met mysterieuze geluiden die van hot naar her springt en weer terug. Niet echt “our cup of tea” moeten we stellen – we missen vooral vocalen –, al blijven we de intrigerende rit wel van begin tot eind uitzitten. ‘The Sound Of Church Burning’ is nog eigenzinniger en laat een immense verscheidenheid aan geluiden horen tijdens een tijdspanne van drie minuten die ons ook al niet ligt. Maar intrigerend is het wel. Gallkrist dan maar. Dit project rond De Japanse muzikant Vivian Slaughter krijgt drie nummers om ons te overtuigen. Met pakken elektronica waarin je elementen ontwaart van black metal en vooral noise probeert Gallkrist te overtuigen. Maar eerlijk is eerlijk: overtuigen doet het niet, ook al zijn de drie hier afgeleverde tracks zeer intrigerend te noemen. Noch Non Serviam, naar onze smaak de betere van de twee, noch Gallkrist weten naar onze mening potten te breken. Misschien zijn deze geluidsbrijen te experimenteel voor onze oren en denken jullie er anders over. Deze vijf tracks staan dan ook helemaal niet op ons lijstje “graag terug beluisteren”.

Luc Ghyselen (50)

Trepanation Recordings / Bad Moon Rising

Tracklist: 1. The World Is A Vampire 2. The Sound Of Church Burning 3. In The Shadow Of Winter 4. Dungeon Doom 5. Black Cold Lake