Stray Gods: Storm The Walls

Wie al een tijdlang het reilen en zeilen in heavy metal landschap volgt, zal ongetwijfeld al een aantal keer op de naam Bob Katsionis gebotst zijn. Deze Griekse artiest heeft immers een cv om ā€œuā€ tegen te zeggen met o.a. klinkende namen als Firewind, Outloud en Serious Black. Ook dit Stray Gods is ontsproten aan zijn brein. Toen hij immers een nieuwe bass gitaar uittestte begon hij typische Iron Maiden bass lijnen te spelen. Zes dagen later had hij een album aan nummers bij elkaar geschreven. Het enige wat hij nu nog nodig had, waren gelijkgestemde artiesten. Die vond hij al vlug met Dan Buane (Monument ā€“ een paar extra gitaarsolo’s), vocalist Artur Almeida (o.a. Attik Demons), bassist Gus Macricostas en drummer Thanos Pappas (o.a. Scar of The Sun, Outloud en Urizen, een Bruce Dickinson tribute band). Bob zelf hoor je ook als gitarist en toetsenist. Het eindresultaat is deze ‘Storm The Walls’ met acht tracks die allen evengoed op een Iron Maiden kunnen. Zo kunnen wij Stray Gods het best gaan omschrijven als de perfecte Iron Maiden tribute band, maar dan wel met eigen nummers. Toch hoor je heel veel elementen die ook de vaandeldragers van NWOBHM gebruiken. Als Stray Gods het ook tijdens live concerten even groots aanpakt als hun grote voorbeeld, dan is Stray Gods een perfect alternatief voor elke organisator die Iron Maiden wil boeken, maar niet over de nodige euro’s beschikt. Vanaf de eerste tonen van opener ‘The Seventh Day’ tot en met het slotakkoord van afsluiter ‘Storm The Walls’ wordt je meegevoerd op een uiterst knappe heavy metal trip getekend Stray Gods. Deze ‘Storm The Walls’ zou dan ook in elke collectie moeten belanden van elke Iron Maiden fanaat. En jongens, dat zijn er een heel pak, zodat het broodje van Stray Gods gebakken lijkt.

Luc Ghyselen (90)

Rock Of Angels Records ROAR 2203

Tracklist: 1. The Seventh Day 2. Black Horses 3. Alive For A Night 4. Silver Moon 5. Naked In The Fire 6. Love In The Dark 7. The World Is A Stage 8. Storm The Walls