Hellfox: The Call

Het Italiaanse Hellfox werd pas in 2019 opgestart toen vocaliste Greta Antico en bassiste / vocaliste Priscilla Foresti hun vriendschapsbanden wat nauwer aanhaalden. Na wat zoeken werd gitariste Gloria Capelli gevonden en nog iets later werd ook nog drumster Federica Piscopo aan boord gehaald. Hellfox, een all female band was geboren. Daar de vier dames verschillende muzikale achtergronden hebben was het wat wennen aan elkaars muzikale smaak om daar dan een geheel uit te distilleren. Zodoende kunnen we Hellfox, met een beetje goede wil, in het vakje alternative metal plaatsen. Je krijgt immers een mooie mix van melodic death metal, gothic en zelfs een deel pop te horen. Dit resulteert op dit debuutalbum in acht mooi opgebouwde en gearrangeerde tracks waar vooral melodie en kracht worden samengebracht. Hellfox is niet voortrekker van grote vernieuwingen binnen het (sub)genre, maar creëert toch ene volledige eigen gelaat. En daar zijn de twee vocalistes debet aan. Enerzijds heb je de zeer melodieuze stem van Greta die het geluid steevast richting gothic en zelfs pop uit stuurt en anderzijds heb je de rauwe en ruwe stem van Priscilla die het enorm goed zou doen bij een pure melodic death metal band. De schitterende contrasten die beide dames weten te brengen in zowat elk nummer – tijdens ‘Nothing Really Ends’ hoor je enkel Greta, terwijl we het korte ‘Rebirth’ als instrumentaal tussendoortje beschouwen – zorgt voor een heel pak variatie. Daarnaast moeten we ook vaststellen dat Hellfox de inbreng van symfonische elementen zoveel mogelijk heeft weten te beperken zodat de band zo goed als niets te maken heeft met het grootste aantal van de female fronted metal bands. Inspiratie voor hun eigen sound haalden ze dan ook bij bands als Amorphis, In Flames en Dark Tranquillity. Geef toe, de dames hadden mindere voorbeelden kunnen nemen. En nee, ‘The Call’ zit nog niet op het hoge niveau dat die bands halen, maar met zo’n debuut kan je duidelijk onze kant opkomen en we vermoeden dan ook dat de dames van Hellfox hiermee heel wat deurtjes zullen open krijgen. Nu ook nog bevestigen tijdens live concerten!

Luc Ghyselen (85)

Music For The Masses

Tracklist: 1. Haunted 2. Our Lady Of Sorrows 3. Raising 4. Nothing Really Ends 5. Rebirth 6. Your Name 7. Bleeding Machine 8. Dead Star