Noircure: Kyrie

Met ‘Kyrie’ zet Noircure zijn eerste muzikale stap. Niet dat de Italiaanse multi-instrumentalist Raffaele Galasso met Noircure aan zijn eerste muzikale project toe is, maar het is wel het eerste onder die naam. Met Noircure streeft de artiest ernaar zijn visie op blackgaze te delen met de wereld. ‘Kyrie’ telt zeven tracks die allen een pak wisselingen in tempo en ritme bevatten. Nummers dus waar zacht en kalm in schril contrast komt te staan met hard en heftig en die fans van bijvoorbeeld Alcest, LantlĂ´s of Sadness zou moeten kunnen overtuigen. Ook op vocaal vlak kiest Raffaele voor twee uitersten: een zachte cleane stem in tegenstelling tot een soort black metal gefluister. Door het feit dat de rustiger en kalmere fragmenten overheersen en dat stevige erupties maar sporadisch aan bod komen, is deze ‘Kyrie’ niet echt ons ding geworden. Dat neemt niet weg dat fans van eerder genoemde bands hun oor beslist eens te luisteren mogen leggen bij Noircure‘s ‘Kyrie’.

Luc Ghyselen (60)

Avantgarde Music AV 438

Tracklist: 1. Brumous 2. Rovi 3. Kyrie 4. Mirifical 5. Petrichor 6. Halcyon 7. Endor