Chris Maragoth: Tales (ep)

Met deze ep probeert Chris Maragoth een drietal verhalen ten derde te brengen. Wie? Wel, hij is een muzikant / componist die een eigen muzikaal project uit de grond gestampt heeft. Chris heeft na een aantal eerdere projecten zijn eigen “ding” op poten gezet waarin hij zijn eigen muzikale fantasieën kon de nodige ruimte geven. Die zijn niet makkelijk te omschrijven, maar we houden het bij een mengeling van donkere sferen met nu en dan een metal kantje. Een algemeen gevoel van duisternis en droefgeestigheid overvalt je vaak en hiervoor gebruikt hij vaak een piano, wat een ideaal instrument is om dergelijke gevoelens kenbaar te maken. Na het schrijven van de nummers neemt hij die eerst zelf op, inclusief de zangpartijen. Later bewerkt hij deze nog en soms werkt hij hiervoor samen met andere bevriende muzikanten of voormalige bandleden om zijn nummers af te werken. We vinden drie nummers op deze ep, wat een kleine luisterbeurt van een elftal minuutjes oplevert. Voor mij een te beetje weinig om een goed beeld te krijgen van zijn muzikale intenties. Voor het visuele aspect van zijn eerste nummer ‘Tales Of A Girl’ ging hij aankloppen bij Lev Studio en het resultaat hiervan is te bekijken op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=ugDJ4bW5o-s&ab_channel=ChrisMaragoth. Hij deed een beroep op de vocale prestaties van Nadine Hope, die zorgt voor een zweverige en melancholische sfeer. Een nummer waar vocaal jammer genoeg nog ruimte voor verbetering is. Zo schiet de invulling naar de gothic-achtige hoogtes soms net dat beetje te kort. Het stevige snarenwerk contrasteert wel mooi met de zoetgevooisde stem, maar het mag best wat pittiger. Het instrumentale ‘Tales Of My Demise’ kent eenzelfde dramatische ondertoon, die met gitaar nog geaccentueerd wordt. De afwezigheid van een zanger(es) zorgt voor een klemtoon naar de theatrale symfonische uitvoering. De samples, zoals klokken en lachende kinderstemmen, in ‘Tales Of Loss And Tradegy’ zorgen voor een dualiteit. Het nummer kent wat opgewektheid maar het zit diep verborgen. Of deze ep voor de man een stap voorwaarts is, geen idee, maar we weten in elk geval dat Maragoth veel duisternis in zich heeft en een eigen manier zoekt om het aan een publiek te vertellen. Deze drie nummers zijn wat mij betreft niet overtuigend genoeg, maar een ep is ook geen full album. Ik vrees dat de nummers wat pittiger moeten worden, de boodschap duidelijker naar voor gebracht moet worden want momenteel blijf ik met meer vragen dan antwoorden. De drie nummers laten nog een te kleine indruk na om op te vallen, tussen het grote aanbod, waarin hij momenteel nog lijkt in opgeslorpt worden.

Rocking Klingon (70)

Independent Release

Tracklist: 1. Tales Of A Girl 2. Tales Of My Demise 3. Tales Of Loss And Tragedy