Cooper McBean: The Magnolia Sessions

De reeks “The Magnolia Sessions” werd door Dan Emery en Benjamin Todd opgestart wegens de corona pandemie. De albums worden steeds in het begin van de maand op de markt gebracht door het Anti-Corporate Music label en laten telkens een artiest horen die “live” zijn / haar nummers presenteert onder een grote magnolia boom in de buurt van het hoofdkwartier van het label in Nashville, Tennessee. De “toeschouwers en fans” zijn een pak cicaden die zich telkens danig laten horen. Het zijn in ieder geval muziekfanaten die houden van donker getinte country, folk en / of bluesgrass. Dit keer krijgen we Cooper McBean te horen die, zeker voor een pak fans, belletjes doet rinkelen als we ook nog vermelden dat de artiest actief is bij The Devil Makes Three. Op dit album is hij enkel gewapend met gitaar, banjo en zijn stem. Deze drie ingrediënten zorgen voor een heel rustige sfeer waar Cooper negen nummers brengt die er perfect voor zorgen dat een avond sfeervol en toch mooi wordt afgesloten. Een album dat ons ideaal in de oren klinkt om te ontstressen, om ‘s avonds laat op te zetten terwijl het haardvuur nog wat knettert terwijl je langzaam en rustig geniet van een glas met uw geliefkoosde drank. Elk van de negen nummers kabbelt rustig voorbij en zodoende kan je al even rustig nadenken over wat je die dag allemaal goed of verkeerd hebt gedaan. Cooper kan uitstekend overweg met zijn instrumenten en zijn rustgevende stem zorgt voor de perfecte accenten. Dit album in deze reeks is een grote bron van rust, maar, als je goed naar de teksten zit te luisteren, zorgt er ook voor dat je nadenkt en zelf mooi tot rust komt. Meteen een mooie aanvulling op deze reeks.

Luc Ghyselen (80)

Anti-Corporate Music

Tracklist: 1. Hello 2. Porkchops And Latkes / Sandy River Belle 3. Wheels 4. Hard Times 5. Talkin To The Wall 6. Sally Anne / Big Sciota / Waterbound 7. Only For Tonight 8. Tralee Gaol / Cold Frosty Morning / Fall Of Richmond 9. 4th Of July